Öğretmen atamalarında kritik gelişme

Sözleşmeli öğretmen istihdamına yönelik mülakat puanının KPSS puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Öğretmen atamalarında kritik gelişme
Öğretmen atamalarında kritik gelişme
GİRİŞ 14.05.2024 00:28 GÜNCELLEME 14.05.2024 10:30
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Mevcut yasal düzenlemelere ve takip eden ikincil mevzuata göre, öğretmen atamaları mülakat notlarıyla gerçekleştiriliyor.

KPSS puanlarıyla bir sıralama elde eden öğretmen adayları arasında tüm atamalar mülakatla yapılıyordu.

YENİ UYGULAMA

Yeni yönetmeliğe göre; sözleşmeli öğretmen istihdamında mülakat puanının, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenmesine karar verildi.

SÖZLÜ SINAVLAR 1 TEMMUZ'DA 

Bu konudaki ilk uygulama, yeni açıklanan 20 bin öğretmen atamasında hayata geçirilecek. 20 bin öğretmen atamasına ilişkin ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs'ta yapılacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 10 Haziran'da ilan edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında objektif kriterlere dayanarak sözlü sınavların yapılması için yazılı sınavlardaki uygulamalara benzer bir dizi önlemi hayata geçirecek.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 24
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Tveter İnstegram paylaşımları dikkate alınmalı timsah gözyaşlarıyla gelmesinler heryerde neler yaptılar
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    yahu mülakatı sen partiye aldıgın dogruyolculara yap onlar oyuyor senin altını
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Hani verdiğin sözler hani adalet nerde
    Cevapla
  • harranlı 2 ay önce Şikayet Et
    Tasarruf dönemi başladı hiç atama yapmayın.Mevcut öğretmenleri 3 yıl ekonomik kullanın.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Reisin geçen sene mülakat kalkacak diye söz vermesine rağmen, yüzde elli etkileyecek şekilde olmasını kimse izah edemez, adalet duygusunun yerlerde sürünmesine yol açar,seçimlerden ders alınmadığını gösterir,lütfen yapmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..