Bakan Tekin'den öğretmenlere sevindiren haber! Tarih vererek açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenlik Meslek Kanunu haftaya Meclis’e gelecek." dedi.

Bakan Tekin'den öğretmenlere sevindiren haber! Tarih vererek açıkladı
Bakan Tekin'den öğretmenlere sevindiren haber! Tarih vererek açıkladı
GİRİŞ 14.05.2024 18:32 GÜNCELLEME 14.05.2024 19:56
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu haftaya Meclis’e geleceğini açıkladı.

Son şekli verilen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında şiddete karşı yeni tedbirler yer alıyor.

'HAFTAYA MECLİS'E GELECEK'

Milli Eğitim Bakanı Tekin, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin çalışmalarla ilgili soru üzerine Bakan Tekin, şunları kaydetti:

"Öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı öğretmenlik meslek kanunu haftaya Meclis'e gelecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Külliye çalışmaları sona erdi. Önümüzdeki hafta Meclis'te eğitim komisyonuna gelir. Süreç bitti, önümüzdeki hafta Meclis'te eğitim komisyonunda tamamlanır. Külliye'deki ilgili kurullarla koordinasyon toplantımızı Cevdet Bey ile yaptık. Redaksiyonunu yapıyoruz. Grup Başkanı imza sürecini takip edecek."

TEKLİFTE 4 MADDE YER ALIYOR

Bakanlık bürokratları düzenlemeye ilişkin çalışmalarını tamamladı. Şiddete karşı 4 maddenin yer aldığı teklife, bu hafta yapılacak toplantıda son şekli verileceği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, taslakta öğretmenlere karşı şiddete ilişkin suçlarda cezaların artırılmasına yönelik madde olduğunu açıklamıştı.

CEZALARIN YARI ORANDA ARTIRILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Okullarda yönetici, öğretmen ve diğer personele yönelik "kasten yaralama, hakaret, tehdit ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında" cezaların yarı oranda artırılması öngörülüyor.

Hapis cezasının ertelenmesi hükümlerinin uygulanmaması da dikkat çekiyor.

Özel okullarda görev yapan öğretmenlerin de şiddete maruz kaldıkları durumlarda kamu görevlisi sayılmasına ilişkin düzenlemenin de teklifte yer alacağı belirtiliyor.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Uğur 2 ay önce Şikayet Et
    Öğretmen meslek kanunu ile uzmanlık için memura disiplin affı sözü verilmişti. Ama maalesef tutulmadı.
    Cevapla
  • Vatansever 2 ay önce Şikayet Et
    Asker polis her zaman zor şartlarda çalışıyor ve şehit oluyor gerekli maddi ve manevi desteğin verilmesi gerekir hiç bir kurum mesai gözetmeksizin asker ve polis kadar çalışmıyor .
    Cevapla
  • Unutmamak lazımdı 2 ay önce Şikayet Et
    Asker polis jandarma ve zabıta ve itfaiye ve saglık personelleri bu vb.meslekler 7 gün 24 saat ve resmii tatil ve idari izin ve dahi olağanustü hallerde calışan tek personleelrdir.
    Cevapla
  • ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    zorunlu eğitim acilen kaldırılmalı. nitelikli kaliteli eğitim arkasından gelir.
    Cevapla
  • Ankara'lı 2 ay önce Şikayet Et
    Bedavadan sınıf geçiyorlar Lise dahil bedava mezun 81 ilde üniversite var neredeyse adını yaz çık üniversite de bir bölüm gelir Emeksiz gelince buralara Kendini bir halt sanıyor
    Cevapla
  • Bir Öğretmen 2 ay önce Şikayet Et
    Bedevadan sınıf geçme daha çok özel okullarda oluyor.Sınav soruları cevaplarıyla birlikte veriliyor.Hak etmedikleri yüksek notlar veriliyor böylece orta öğretim not ortalaması yükseliyor.Bu puanın % 60 ı Üniversiteye giriş sınavından aldıkları puana katılıyor.Devlet liselerinde okuyan öğrencilere haksızlık oluyor.Bu uygulama kaldırılmalı.
    Cevapla
  • R53 2 ay önce Şikayet Et
    Önce 12 yıl zorunlu eğitimi kaldırın da okullar okumak istemeyen serserilerden temizlensin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor
Cİhat Yaycı "Kral çıplak" dedi! "Gemi çıkartmadan uçak kaldırmadan diz çöktürürüz"