Kekemeliği 15 günde çözen adamVİDEO

Kekemelik, bir Türk konuşma ustasının yöntemiyle 15 gün gibi bir süre içinde tarih oluyor. Beyaz Sanat Kekeme Eğitim Merkezi’nde mucize tedavi nasıl yapılıyor?

GİRİŞ 28.07.2009 14:48 GÜNCELLEME 28.07.2009 14:48
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İnsanların kendini en kötü hissettiği konuşma bozukluğunun başında kekemelik geliyor. Türkiye’den bir konuşma ustası, kendi geliştirdiği bir yöntemle kekemeliği tamamen ortadan kaldırıyor. Beyaz Sanat Kekeme Eğitim Merkezi’nin kurucusu İsrafil Hancı, “Bizim için iki hafta yeter” iddiasını ortaya koyuyor, eğittiği her öğrencinin buna delil olduğunu söylüyor.

İsrafil Hancı, bir konuşma ustası. Yıllardır eğitim alanında edindiği tecrübeleri, kekemeliğin giderilmesinde yoğunlaştırdı. Bir program geliştirdi ve buna “KEKEMELODİ” adını verdi. Önce yakın çevresinde yaptığı uygulamalardan yüzde 100 sonuç aldı.

www.kekemelodi.com internet sitesinden insanların bu programdan nasıl yararlanacağını anlattı. 

Geçtiğimiz yıldan itibaren itibaren ise bunu insanların istifadesine sundu ve Beyaz Sanat Kekeme Eğitim Merkezi’ni kurdu. Üstelik, bu sonucu sadece 15 gün içinde elde ediyor.  Kekemeler, “susma”, "doğru nefes alma", "ayna terapisi" ve "özgüven" çalışmalarıyla yapılan eğitim sonunda yeni bir hayata adım atıyor. Hayatı korku ve endişe içinde geçen talebeler eğitim sonunda özgüvenin ve rahat konuşabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

TÜRKİYE’DE 2 MİLYON KEKEME VAR

İsrafil Hancı, "Çocuklarımızı cinler, periler öcüler, kediler, köpeklerle korkutuyoruz Yalnız kaldıklarında duyduklarını hatırlayıp korkuyor. Ayrıca baskıcı bir aile ortamı kullanda kekemeliğe sebep oluyor. Çocuğun kendine öz güveni kayboluyor" dedi.

Türkiye genelinde 2 milyona yakın kekeme olduğunun tahmin edildiğini belirten Hancı, kekemeliğin büyük oranda 2-7 yaş arasında oluştuğunu anlattı. Eğitim programının, okuma-yazma bilenlere yönelik olduğu için 8 yaşından büyükleri eğitime aldıklarını söylüyor. Hancı, şunları söyledi:

"Bir haftada konuşma başlıyor. Merkeze gelen öğrenciler, önce eski konuşma alışkanlıklarını unutmak ve yeni bir alışkanlık kazanmak için bir haftalık susma eğitimi alıyor. Toplumda ve aile içinde hiç konuşmuyor; sadece her gün merkeze gelerek bilgisayarda en az 3 saat yavaş ve melodik bir sesle metin okuyorlar. Bir haftalık susma döneminin ardından öğrenciler rahat ve akıcı bir konuşmaya başlıyor."

VELİLER MUTLULUKTAN AĞLIYOR

Susma döneminin 3. gününde olan Akif'in büyük ilerleme kaydettiğini okumasından anlayan anne Mine Dürüs, 'Düzelmesini çok istediği için kurallara uyuyor. Önceden dışarı çıkıp çocuklarla oynamak istemezdi. Şimdi konuşmadığı halde çıkıp oynuyor. Onun mutluluğunu görmek her şeye değer. Üçüncü günde hiç takılmadan okuduğunu görünce mutluluktan ağladım' diyor.

Kekemelikten de korkularından da kurtuluyorlar

'Aslında bir gün geçeceğini biliyordum. Bundan sonra başka bir Kadir olacak.' diyen Kadir, memleketine daha güzel konuşarak dönecek olmanın sevincini yaşıyor. Muhammed ise, 'Susma döneminde biraz zorluk çektim; ama buna değdi. Benim ciddi bir özgüven problemim de vardı ama bakın şimdi sizinle rahat bir şekilde konuşuyorum. Buraya ilk başladığım zaman gazetecilerden kaçtım ama şimdi canlı yayına bile katılabilirim. Bu kadar güçlü hissediyorum kendimi. Buradaki hocalarımın doğru ve etkileyici motivasyonu sayesinde kaygı ve korkularımdan kurtuldum. Artık daha büyük hedeflerim var. Oraya doğru ilerleyeceğim.' şeklinde konuşuyor.

Eğitimin ilk haftasını 'susma' dönemi oluşturuyor. Konuşma bölümündeki 'ayna' tekniğinde ise zaman içinde edinilmiş yanlış 'tik'ler ve ağız hareketleri geride bırakılıyor.

PROGRAMI GÖREN ŞUBE AÇMAK İSTİYOR

İsrafil Hancı'nın geliştirdiği yöntemin etkinliğini gören Anadolu'nun farklı merkezlerindeki eğitimciler, bunu bulundukları yerde kullanmayı istedi. Bunun üzerine şubeleşmeyi gündemine getiren konuşma ustası Hancı, Kadıköy, İzmir, Bursa, Ankara, Antalya ve Trakya Çorlu'da şube açtı.

Haber 7

YORUMLAR 15
  • muhmed abi 6 yıl önce Şikayet Et
    güzeldi ne yalan söyliyliyeyim
    Cevapla
  • mirza berken 6 yıl önce Şikayet Et
    ben hayatımda gördüğüm herkese tavsiye edeceğim
    Cevapla
  • vildan ıraz 6 yıl önce Şikayet Et
    2-3 yıldır kekemeydim çözümünü buldum hakkatten
    Cevapla
  • Cihat Berber 14 yıl önce Şikayet Et
    aynı dertle bende gittim. loggita merkezini tavsiye ederim.italya romada merkez isteyene yardımcı olurum şu an pek bi sorun yok çok rahatım
    Cevapla
  • ekrem kaya 14 yıl önce Şikayet Et
    bende yaklaşık 4-5 senedir nedendir bilinmez. hafif kekemelik yani arada sırada olan yada heyecanlı durumlarda hiç konuşamıyor duruma geliyorum.Bu son 1 senedir kalp ile ilgili ritm bozukluğu teşhisi konuldu bende daha önce bu tür kursları araştırdım hatta tanıdığım kişiler bile gidip tedavi oldular ancak verdikleri tedavi belli bir süre sonra tekrar eski haline geldi malesef bu tür kurslara gitmeden önce bir kalp kontrolunden geçerseniz daha iyi olacaktır ritm bozuklukları konuşmayı engeller nefes alma-verme düzensizliğinden kaynaklı sorundur kekemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
IMF'den Türkiye açıklaması