Türkiye'de İslami tatilin en güzel 5 adresi

Ülkemiz, muhafazakar tatil arayışları içerisinde olanlar için adeta cennet niteliğinde bir yer. Özellikle her şey dahil sistemi ile çalışan konsept oteller, bu kitlenin en çok tercih ettiği yerler arasında. Alanında lider olan ve dinamik bir Ar-Ge ekibi ile çalışan HalalBooking, Haber7 Seyahat ekibini Antalya'nın en güzel İslami otellerinde ağırladı. Gelin muhafazakar tatil anlayışını beraber inceleyelim.

Türkiye'de İslami tatilin en güzel 5 adresi
Türkiye'de İslami tatilin en güzel 5 adresi
GİRİŞ 22.10.2019 15:34 GÜNCELLEME 23.10.2019 11:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Muhafazakar tatil anlayışı dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça önemli bir pazara sahip. İslami tatil konseptinde Türkiye her ne kadar dünya pazarında lider olmasa da, özellikle otellerin işleyişi ve organizasyonların memnuniyet verimi ile oldukça önemli konumda. Pazar henüz gelişmekte olan bir piyasa ve mevcut piyasanın da en başarılı temsilcisi HalalBooking.

 

HalalBooking bizleri Antalya'da 5 günlük bir gezi programında ağırladı. Bu program kapsamında Helal konseptli tatil anlayışı hakkında detaylı bilgi sahibi olduk ve İslami otelleri yerinde gördük.

İSLAMİ TATİL KONSEPTİ

 

İslami tatil anlayışı dünyada oldukça gelişim göstermekte ve pazarı her geçen gün artış sağlamakta olan bir alan. Bu alanı en çok tercih edenler de Avrupalı Türkler ve Müslüman ülkelerden gelen turistler. Helal tatil anlayışı tamamen İslami anlayışa göre hizmet veren otellerden oluşuyor.

Ayrı bir konsept olan muhafazakar tatil anlayışında kadınlara özel yerlerden, yiyecek içeceğe ve korunaklı yerlere kadar pek çok özellik bulunuyor. Türkiye bu tesisler konusunda da adeta İslami tatil tercih edenler için bir cazibe merkezi.

MODERN VE TAM DONANIMLI TESİSLER

Helal tatil konseptinin en iyi işlediği ülkenin Türkiye olduğunu yukarda belirtmiştik. Pazar liderliğini hedefleyen Türkiye'nin en önemli avantajı ise turistik tatil beldelerinde bulunan modern ve oldukça işlevsel otelleri.

Hemen her biri birkaç yıllık olan oteller özellikle gelişen İslami turizm anlayışına göre dizayn ediliyor. Kadın erkek bölümleri ayrı olarak yapılan tesislerde ortak alanlar hem ailelerin hem de tek olarak buraya gelen muhafazakar bireylerin rahat edebilmesi için özenle düzenleniyor.

KADINLARA ÖZEL TATİL

HalalBooking'in en önemli ve iddialı olduğu özelliği de kadınlara özel hizmet anlayışı.  Özellikle deniz turizminin yaygın olduğu bölgelerde kadınlara özel deniz, havuz imkanını filtreleme seçenekleriyle sunan firma bu konuda neredeyse rakipsiz.

Kadınlara özel plaj, güneşlenme alanları, açık ve kapalı havuz ile spa merkezlerinin tek tek listelendiği bu seçenekler HelalBooking'in en önemli filtreleme özelliklerinden. Bu seçenekler doğrultusunda aile seyahati yapabileceğiniz gibi, kadınların da rahat ve konforlu bir tatil geçirebilmesi sağlıyor.

YEMEK İSRAFINA SON

Helal tatil konseptinde öne çıkan bir diğer unsur da, otel mutfaklarında yaşanan israfın en alt seviyeye indirilmesi. Otellerin bir kısmı restoran bölümlerinde alakart olarak hizmet veriyor. Örneğin tam pansiyon olarak hizmet veren oteller açık büfe hizmeti sunarken, bu İslami otellerde yemeğinizi menülerden seçerek alabilme imkanına sahip oluyorsunuz.

Otellerdeki israfın en çok yaşandığı mutfak tipi açık büfe servisleri oluyor. Fakat bu noktada ülkemizde İslami olarak hizmet veren bu tesislerde açık büfe israfının önüne geçmek için kalan yemeklerin hayvan barınaklara gönderilmesi sağlanıyor.

Tesis çalışanları da kendilerine ayrılan bölümlerde bu yemekleri tüketebilirken, en son kalan yemekler topluca hayvan barınaklarına gönderiliyor. Bu sayede israfın önüne geçilerek önemli bir hizmet yapılabiliyor.

EN İYİ 5 İSLAMİ OTEL

Ülkemizin en çok turist alan kentlerinden olan Antalya, helal tatil konseptinde de dünyanın önde gelen yerleri arasında bulunuyor. Özellikle birbirinden güzel ve modern tesisleri bünyesinde barındıran Antalya turist sayıları bakımından da oldukça önde. 

14 milyon turist ağırlayan Antalya'da bu rakamın önemli bir kısmını muhafazakar turistler oluşturdu.Türkiye de tam bu noktada tesislerin donanımı açısından sektörün lideri olmaya aday. İşte en iyi 5 İslami otel.

- Adenya Resort Otel: 5.000 m2'lik peyzajlı bir arazide yer alan bu seçkin sahil oteli, Arabella World tema parkına ve Sealanya Sea Park'a 2 km uzaklıktadır. Suit oda konforunda olan standart odalar aileler için önemli bir konfor olurken, özellikle çocuklu ailelerin de unutulmadığı bu yer, çocuklar için iyi vakit geçirebilecekleri eğlence alanları da barındırıyor.

Kendine ait bir kadın bir erkek ve bir de aile plajı bulunan bu otelde kadınlara ayrı ıslak bölümler bulunurken, spa, masaj, hamam, fitness, sauna ve buhar odası gibi pek çok önemli hizmet sunuluyor. 

Adenya için bir detaya daha girmekte fayda var. Otellerin yemekleri genelde çok lezzetli olmaz, hatta hazımsızlık ve mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Ancak Adenya'nın yemekleri gerçekten şahane.

Özellikle bazı yemeklerin pişirilme aşamalarını da gözlerinizle görmeniz mümkün. Böylece hem güvenli hem de taze gıda tüketebilme imkanına ulaşabiliyorsunuz.

- Wome Deluxe: Alanya'nın en donanımlı, en büyük tesislerinden biri olan Wome Deluxe, buranın en çok tercih edilen İslami otellerinden. Dev bir alana kurulu olan Wome Deluxe yeşilliğin ve ağaçların arasında bulunuyor. 

Wome'un büyüklüğü, tesis içinde her yere ulaşabilme problemini doğurmuş ancak bu noktada devreye otel içinde ulaşımı sağlayan shuttle minibüsleri sokuyor. Kadınlara özel bir plajı da bulunan bu yer tam korunaklı ve dışardan görülmeyecek şekilde inşa edilmiş. Kadınlar plajını dışardan ve denizin herhangi bir yerinden görebilmek mümkün olmazken bu da kadınların rahatça denizde vakit geçirebilmesine olanak sağlıyor. 

Hemen her detayın büyük bir incelikle düşünüldüğü Wome Deluxe çocukları da unutmamış. Adeta bir lunapark boyutunda olan Womy Club, her yaştan çocuğa hizmet veriyor. Her türlü oyuncağın ve iyi vakit geçirilebilecek araçların yer aldığı bu yer, Wome Deluxe misafirlerinin kullanımı için ücretsiz. 

-Selge Beach: Helal konseptli Antalya'nın en ünlü otellerinden biri de Selge Beach. Bu tesis yerli yabancı bir çok turisti ağırlarken, aynı zamanda burayı futbol kulüpleri de kamp yapmak için de kullanıyor. 

Tam donanımı ile her türlü aktivite arayışınıza cevap veren Selge Beach bünyesinde su parkları, kaydıraklar, havuzlar, futbol sahaları, oyun merkezleri bulunuyor.

Bunun yanı sıra içeriğindeki çocuklara yönelik oyun ve eğlence alanları ile de çocuk dostu bir tesis olan Selge, bu yönde ailelerin de seçimi oluyor.

Kadın, erkek ayrı plajları bulunan Selge Beach içerisinde yine aynı şekilde spa merkezleri, havuzlar, güneşlenme alanları da farklı yerlerde bulunuyor.

Bununla birlikte Selge Beach'in mutfağı da oldukça lezzetli. Dünya mutfağı ile Türk yemeklerini de harmanlayarak servis eden Selge Beach mutfağından oldukça lezzetli yemekler taze taze çıkıyor.

- Modern Saraylar: Alanya'da bulunan modern Saraylar, diğer otellere göre biraz daha farklı. Sahilden biraz uzakta bulunan otelde, plaja ulaşabilmek için araç hizmeti veriliyor. Belli saat aralıklarında hizmet veren araçlar sizi otel ve deniz arasında taşıyor.

Modern Saraylar farklı bir tipte demiştik. Bunun bir diğer maddesi de, odalar aileler için oldukça verimli. Dublex ve ev tipi geniş odalarla da hizmet veren bu tesis, geniş ve kalabalık ailelerin birlikte tatil yapabilmesi adına oldukça iyi.

Tesislerde bulunan havuz hizmetleri helal konseptteki diğer oteller gibi kadın erkek ve ortak alan olarak hizmet verirken otelin öne çıkan bir diğer özelliği de içerisinde bir alternatif tıp merkezini barındırıyor olması.

Manuel Fizyoterapi yöntemlerinin kullanıldığı bu yer, aynı zamanda sağlık turizmine de hizmet verebilmek adına biyorezidans cihazları ile teşhis ve tanı uygulamaları yapılırken, tedavilere yönelik çalışmalar da yapılıyor. Burada kalan misafirlerin çeşitli hastalıkları ile ilgilenen bu tesiste son teknoloji cihazlar ile hizmet sunuluyor.

- Bera Alanya Otel: Türkiye'de hizmet veren ilk helal konspetli tatil merkezi olan Bera Alanya mimari olarak bir gemiyi andırıyor. Alanında ilk olması sebebiyle geniş ve ferah mekanların öne çıktığı odalarda standar odalar dahi ailelerin kalabileceği kadar geniş ve ferah. 

Denize yakınlığı, havuzları ile öne çıkan Bera Alanya'nın en güzel kısmı da içerisindeki tematik su parkları. Çeşitli kaydırakların bulunduğu tesiste adrenalin sınırlarını zorlayacak kaydıraklar bulunuyor. Burada kalmanız durumunda korkmadan, çekinmeden, acaba demeden bu heyecana ortak olmanızı öneririz. 

Havuzların yanında bulunan büfeler de oldukça önemli. Hemen her otelde bulunan bu atıştırma büfelerinde sudan çıktıktan sonra ücretsiz olarak karnınızı doyurabileceğiniz bir konsept bulunuyor. Yemekleri de oldukça lezzetli olan Bera Alanya'da gönül rahatlığı ile ailenizle güzel vakit geçirebilirsiniz.

ALTENATİF OTELLER

Alanya bölgesindeki otelleri kaleme aldığımız değerlendirme yazısında 5 yıldızlı otellerin yanı sıra alternatif seçenekler de bulunuyor. Belek'de bulunan Altis Resort Antalya Havalimanı'na yakınlığı ile öne çıkarken orman ve yeşilliğin içindeki tesisi ile huzurlu bir vakit geçirmenizi sağlıyor. Özellikle şehir merkezine yakın bir yerde bulunan Altis yalnızca Ekim ayına kadar hizmet verebiliyor.

Adin Beach Alanya'da bulunan 5 yıldızlı ismali otellerden biri. Ferah ve geniş odaları ile hizmet veren Adin, ailelerin tercihi için oldukça uygun bir tesis.

Sea Star İslami Butik Hotel Alanya'da bulunuyor. Butik olarak hizmet veren bu otelde her bütçeye uygun seçenekler mevcut. Deniz manzaralı odaları da bulunan bu otelde kadın ve erkeklere ayrı bölümler bulunuyor. Burası da tıpkı Sea Star gibi sezonluk olarak hizmet veriyor.

Grand Akça Otel de Alanya'da tercih edebileceğiniz İslami otellerin içerisinde bulunuyor. 

HALALBOOKING HAKKINDA

2009 yılından bu yana sektörün en önemli temsilcisi olan HalalBooking, muhafazakar tatil sektörünün lokomotifi konumunda. Sürekli artan ve gelişen bir piyasası bulunan İslami tatil anlayışına eş güdümlü olarak büyüyen HalalBooking 2009 yılından bu yana hizmet veriyor. 

Esasında bir online rezervasyon şirketi olan HalalBooking, muadillerinden oldukça farklı 

seçenekler sunuyor. Özellikle İslami konseptin vermiş olduğu bazı hassasiyetlere özellikle dikkat eden HalalBooking, bu alanda lider olmasını zengin filtreleme seçeneğine borçlu.

 

ZENGİN FİLTRELEME SEÇENEKLERİ

Online Rezervasyon sitelerinin filtreleme özelliklerini hepimiz biliyor, deneyimliyoruz. Özellikle uyguna tatil bulmak ve istediğimiz seçeneklere ulaşabilmek için işaretlediğimiz kutucukları muhtemelen anımsıyorsunuz. Örneğin fiyat aralığı, merkeze yakınlığı, lokasyonu gibi pek çok seçenek burada mevcut. Fakat HalalBooking'in filtrelemesi ise oldukça başarılı ve diğer sitelerden farklı. Nasıl mı?

Helal tatil konseptinde istediğiniz otele ulaşabilmeniz adına en önemli özellikler elbette yemekler ve yerleşkede alkol satışının olup olmaması. Bu noktada aradığınız seçenekleri bu filtreleme özelliklerinden bulabilir, gönül rahatlığı ile tatilinizi yapabilirsiniz.

HELAL YİYECEK VE İÇECEKLER

Filtreleme özellikleri arasında dikkat çeken bir seçenek de yiyecek ve içecekleri seçebilme şansı. Her ne kadar sistemde kayıtlı oteller içerisinde yemeklerin helalliğinden yana bir problem bulunmasa da yer yer yurt dışında yaşanabilecek bazı problemlerin önüne geçmeyi size vaat ediyor HalalBooking.

Burada rezervasyon sitesinin size sağladığı şey, beğendiğiniz, gitmek istediğiniz otellerde alkol servisi bulunsa dahi odanızda ve yaşam alanlarınızın çevresinde alkol tüketimi ve servis edilmemesini sağlıyor. Otel yetkilileriyle rezervasyonunuzdan sonra konuşan HalalBooking ekibi, odanızdaki buzdolabından dahi alkollü içeceklerin çıkartılmasını sağlıyor.

Aynı hassasiyet yemeklerde de gösteriliyor. Helal olmayan yemeklerin de verildiği otellerde, HalalBooking, otel ile görüşüp yemeklerinizin farklı kaplarda pişirlmesini ve diğer yiyecekler ile temas etmemesi garantisini sizlere veriyor.

Haber7/Seyahat

YORUMLAR 10
  • muhammet mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya fiyatları, bu tek kelimeyle inancın sömürüsüdür, alkollü oteller dahi nasıl bunlardan daha ucuz olabiliyor? Yazık, inancı yaşamanın bedeli bu olsa gerek.
    Cevapla
  • Leyla 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakın inanmayın iyi kelimesinin yanından geçemezler. Mecburiyetten buralarda kalan insanlara verdikleri paranın yarısı kadar bile hizmet verilmiyor. Fırsatı ganimete çevirmiş bir sektördür islami oteller.
    Cevapla
  • özer 4 yıl önce Şikayet Et
    Filistin Arakan Suriye Çeçenistanda müslüman kardeşlerimiz açlıktan ölürken biz tatillere para harcayalım ve bunada İslami tatil diyelim. Müslüman bu devirde tatil yapmaz
    Cevapla
  • Ahmet cece 4 yıl önce Şikayet Et
    Islami oteller asla islami degildir israf maximumda.
    Cevapla
  • Boztepe 52 4 yıl önce Şikayet Et
    Yillarca Avrupada yasayan gurbetci. Ülkemizde her seyden kazik yedi. El insaf. Avruda. Camii. Marketlerinde. Ve bazi kurnaz marketlerde. Ayni taktigi uyguluyor. Helal et. Örnek 10€. Ayni kalite et. Digerlerinde. Örnek 6€. Biz müslümanlar. Tilkiler sayesinde daha cokkkk. Yolunuruz gelelim konuya. Ödenen fahis fiyatan kacta. Kaci vergi olarak geri dönüyor. ??????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!