Bakan Varank açıkladı akıllı telefon test üretimi başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çinli dev akıllı telefon markası OPPO’nun, İstanbul Tuzla’da yapımı devam eden fabrikasında test üretimine başladığını açıkladı.

Bakan Varank açıkladı akıllı telefon test üretimi başladı
Bakan Varank açıkladı akıllı telefon test üretimi başladı
GİRİŞ 08.03.2021 10:13 GÜNCELLEME 08.03.2021 11:21
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tuzla’da 12 bin metrekare kapalı alana sahip bir fabrika, Çin menşeli cep telefonu markası OPPO tarafından akıllı telefon üretim tesisine dönüştürüldü. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yatırım teşviki ile desteklenen OPPO’nun üretim tesisinde kurulum çalışmalarına kasım ayı itibarıyla başlandı. 

Bakan Varank'ın imzaladığı Oppo A15S'in fiyatı ve teknik özellikleri

Fabrikada yaklaşık 3 ay içinde SMT üretim bandı ve tüm sistemler kuruldu. Deneme üretimi aşamasında önemli sayıda yeni istihdam oluşturuldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fabrikanın kurulum çalışmaları ve test üretimlerini yerinde inceledi. Bakan Varank’a, OPPO Türkiye Üst Yöneticisi Weijian Zhou, Fabrika Üst Yöneticisi Lianbing Zhu ve OPPO Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Deniz Erkmen eşlik etti. 

Çalışanlarla sohbet eden Varank, test üretiminden çıkan cep telefonlarını imzaladı. Bakan Varank, çok yakında “Made in Türkiye” ibareli, OPPO marka akıllı telefonların raflardaki yerini alacağını duyurdu. 

Test üretimine başlayan fabrikanın resmi açılış töreni için gün saydığını belirten Varank,"OPPO’nun Tuzla’daki tesisleri, global cep telefonu markaları arasında ana kart dahil tüm sistemlerin CKD sistemiyle (ana karttaki parçaların fabrikada birleştirilmesi) Türkiye’de üretildiği ilk fabrika olma özelliğini taşıyor. Fabrikada tam kapasite üretime geçilmesiyle yaklaşık 1000 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üretilen ilk numuneleri imzalıyor.

AVRUPA'NIN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK

Pandemi sürecinde Türkiye’nin diğer ülkelerden ayrıştığını vurgulayan Varank, şunları kaydetti:

"Türkiye; otomotiv, beyaz eşya ve mobilya gibi dayanıklı tüketim mallarında Avrupa’nın üretim üssü konumunda. Gerek üretim kalitesi gerekse taahhütlerini zamanında gerçekleştirme noktasında Türkiye’ye yatırım yapan uluslararası yatırımcılar bu güvenlerinde hep kazançlı çıktılar. Bunun en somut örneğini pandemi sürecinde gördük. Birçok uluslararası şirket, diğer ülkelerdeki üretimlerini kısarken Türkiye’de artırdı. 

Dünyanın dev akıllı telefon üreticilerinin Türkiye’ye yapmaya başladıkları yatırımları bu çerçevede değerlendirmek lazım. Özellikle orta-yüksek ve yüksek teknoloji ürünlerde söz sahibi global firmaların benzer yatırımları önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek. Biz gerekli yatırım ortamını oluşturmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yoğun bir gayret gösteriyoruz. Türkiye’ye yatırım yapan kazanır. Akıllı telefonlar alanında yapılan bu yatırımlar ülkemizde önemli yetkinliklerin oluşmasına da katkı sağlayacak. Teknoloji tedarikçisi yeni yerli firmalarımız bu sayede ekosisteme dahil olacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • Musa kalkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Vergi yükünü çekmekten de fabrika kurup teşvik almak daha mantıklı
    Cevapla
  • Müjdat ÇAĞŞIRLI 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay be! Çin'de insan kalmamış.
    Cevapla
  • çin'e hayır 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu çinli iblisler bizi içten fethetmek istiyor. Bunların derdi ticaret değil, her alanda onlara bağımlı olmamızı istiyorlar. Yıllarca amerikan emperyalizminden neler çektik şimdi sıra çin'e mi geldi. Üstelik doğu Türkistan'da yapılanları unuttunuz da bu iblislerle kanlı mi oldunuz.
    Cevapla
  • Şule 3 yıl önce Şikayet Et
    Uygur türkleri, abd dış politikalarının ve suud vehhabiliğinin saç ayağı olmaktan kendini kurtaramazsa Allah muvaffakiyet yazmaz ayrıca Türk halkına yaptıkları külfette kul hakkına girer.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlar, ülkemizin uyguladığı vergi yükünden kaçmak için fabrika kurdular, yoksa bizi sevdiklerinden değil :-))
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    mesele ürettirmek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler