AB’den Amazon’a rekor para cezası

Amazon’a kişisel verileri işlemesinin Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne uygun olmadığı gerekçesiyle rekor para cezası verildi.

AB’den Amazon’a rekor para cezası
AB’den Amazon’a rekor para cezası
GİRİŞ 30.07.2021 16:30 GÜNCELLEME 30.07.2021 16:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lüksemburg Ulusal Veri Koruma Komisyonu, geçtiğimiz haftalarda Amazon’a rekor miktarda para cezası verdi. Şirketin kişisel verileri işleme yönteminin AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne uygun olmadığı iddiasıyla 746 milyon Euro para cezası ve uygulamada yönetmeliğe uygun değişiklikler yapması talep edildi.

Jeff Bezos’tan NASA’ya iki milyar dolarlık teklifJeff Bezos’tan NASA’ya iki milyar dolarlık teklif

Amazon yalanladı, kripto paralar düşüşe geçtiAmazon yalanladı, kripto paralar düşüşe geçti

Bu, Avrupa'nın veri koruma yasası kapsamında şimdiye kadarki en büyük para cezası olarak tarihe geçti. Geçmişte Google’a GDPR’a uymadığı gerekçesiyle 50 milyon Euro ceza verilmişti.

AB komisyoncuları Kasım 2020'de Amazon'un perakende işinin Fransa ve Almanya'daki diğer satıcılarla rekabet etmek için halka açık olmayan verileri kötüye kullandığını düşündüklerini açıkladı.

Amazon, The Wall Street Journal’e yaptığı açıklamada, “Müşterilere alakalı reklamları nasıl göstereceğimize ilişkin karar, Avrupa gizlilik yasasının öznel ve test edilmemiş yorumlarına dayanmaktadır ve önerilen ceza, bu yorumla bile tamamen orantısızdır.” İfadeleri yer aldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Martli 2 yıl önce Şikayet Et
    elin oğlu acımıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor