Konut mağdurları isyan etti: Önce şirketin şimdi de belediyenin mağduru olduk

Innovia4 Konut Projesi mağdurları, Esenyurt Belediyesi önünde eylem yaptı. Eylemde mağdurlar, “Kat irtifakı müracaatı yapılmasına rağmen hala sonuç alamadık” dedi.

GİRİŞ 23.06.2022 09:59 GÜNCELLEME 23.06.2022 11:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Esenyurt’ta 2011 yılında maketten satışı başlayan ve 2015 yılında bitirilmesi öngörülen Innnovia4 Konut Projesi'nde evler hâlâ teslim edilmedi, 3 bin kişi mağdur edildi. Haklarını arayan konut mağdurları dün Esenyurt Belediyesi önünde bir araya geldi.

Innovia4 konut projesi mağduru Orhan İlhan, “Esenyurt'ta 3 bin kişinin ev sahibi olmak isterken dolandırılmasına  "Esenyurt Belediyesi, arsa sahiplerinin firma ile yapmış olduğu sözleşmelerde organizatördür. Bu görev karşılığında Esenyurt Belediyesi proje arsasından yüzde 2 pay sahibi olmuştur" ifadelerini kullandı.

MAĞDURİYET 11 YILDIR SÜRÜYOR

11 yıldır mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini dile getiren İlhan, “Devlette süreklilik esastır. Esenyurt Belediyesi’nin eski yönetimin yaşattığı bu mağduriyetin gündemine alması gerekirken şimdi bizleri mağdur ediyor.10 yıldır Yeşil İnşaat'ın mağduru olan bizler şimdi Esenyurt Belediyesi mağduru olduk” dedi.

HEP ESENYURT BELEDİYESİ HEM İBB BİZİ MAĞDUR EDİYOR

Şirketin belediyenin istediği bütün evrakları tamamlamasına rağmen Esenyurt Belediyesi’nin kat irtifakı kurulması için tapuya yazıyı göndermediğini aktaran Orhan İlhan, “Belediye topu İBB’ye atıyor her ikisi de CHP belediyesi olmasına rağmen bilinçli bizleri mağdur etmeye devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Orhan sözlerine şöyle devam etti:

“Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz bizlerle görüşmüyor. Belediye Başkanı vatandaşın yanında olması gerekir. Bu imza atılana kadar Esenyurt Belediyesi önünde eylemlerimiz devam edecek”

KAYNAK: HABER7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Memo 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel oluyor devam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor