HBO Max Avrupa'da büyümeyi yavaşlattı! HBO Max Türkiye'ye gelmiyor

HBO Max tarafından yapılan açıklamada Avrupa'da orijinal yapımlara ara vereceğini açıklandı. Ayrıca Türkiye pazarına giriş planlarının askıya alındığını duyruldu.

HBO Max Avrupa'da büyümeyi yavaşlattı! HBO Max Türkiye'ye gelmiyor
HBO Max Avrupa'da büyümeyi yavaşlattı! HBO Max Türkiye'ye gelmiyor
GİRİŞ 04.07.2022 16:34 GÜNCELLEME 04.07.2022 16:41

HBO Max'in Avrupa'nın çoğunda orijinal yapımları durdurduğunu bildirdi. Netflix, Disney+ gibi video akış hizmeti olan HBO Max Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Orta Avrupa, Hollanda ve Türkiye pazarına girmeyeceğini açıkladı. Şirket yalnızca İspanya ve Fransa'ya pazarına giriş planlarına devam edeceğini açıkladı. 

Warner Bros ve Discovery’nin birleşmesi sonrası ortaya çıkan Warner Bros. Discovery şirketi 3 milyar dolarlık tasarruf hedefini açıklamıştı. Türkiye pazarına girmeme kararı da şirketin bu tasarruf hedefi sonrasında geldi.

Warner Bros. Discovery sözcüsü HBO Max ve Discovery+ markalarını tek bir global streaming hizmeti olarak birleştirme çalışmalarının devam ettiğini ve bu süreçte mevcut içerik tekliflerini gözden geçirdiklerini belirtti. Bu sürecin bir parçası olarak söz konusu ülkelerde orijinal içeriklerini durduklarını ve daha yeni bölgeler olan Hollanda ve Türkiye’de henüz başlangıç aşamasında olan projelerini de durdurduklarını ifade etti.

Söz konusu ülkelerde orijinal içerikler durdurulmakla birlikte halihazırda üretilmekte olan yapımlara devam edilecek. Henüz duyurulmamış ancak onaylanan projelerin de devam etmesi bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...