Netflix'in Microsoft'a satılacağı iddia edildi

Netflix'in reklamlı abonelik için geçen hafta Microsoft ile kurduğu ortaklığın aslında buzdağının görünen kısmı olduğu iddia edildi. İddialara göre Netflix kötü gidişatı önlemek için hisselerini Microsoft'a satmaya hazırlanıyor.

Netflix'in Microsoft'a satılacağı iddia edildi
Netflix'in Microsoft'a satılacağı iddia edildi
GİRİŞ 17.07.2022 14:00 GÜNCELLEME 17.07.2022 14:00

Laura Martin adlı bir analist, Netflix ile Microsoft'un reklam alanında kurduğu ortaklığın perde arkasında Microsoft'un Netflix'i satın alma planı olduğunu iddia etti. Birkaç ay önce ilk kez abone sayısında düşüş gören ve diğer platformların da yarışa girmesiyle abone kaybetmeye başlayan Netflix, daha ucuz abonelik planı için reklam teknolojisi ve satış ortağı olarak Microsoft'u seçtiğini duyurmuştu. 

 

Microsoft CEO'su duyurdu: Netflix ile ortaklık kurulduMicrosoft CEO'su duyurdu: Netflix ile ortaklık kuruldu

Netflix başkan yardımcı Greg Peters ve Microsoft'un internet deneyimlerinden sorumlu yöneticisi Mikhail Parakhin ortaklık hakkında herhangi bir detay paylaşmamıştı. Ancak uzmanlar söz konusu imzaların buz dağının sadece görünün kısmı olduğunu belirtiyor.

Kıdemli finansal analist Laura Martin, Netflix'in uzun vadede Microsoft bünyesine girmeyi hedeflediği ihtimali üstünde durduğunu belirtiyor. Martin "Netflix bir çıkış arıyor olabilir. Bunun için Microsoft'a satılmak istiyor olabilir. 100 milyar dolarlık satın alım gerçekleştirebilecek başka şirket yoktu" dedi.

Microsoft, Activision'ı 69 milyar dolara satın alıyor! İngiltere'de soruşturma başlatıldıMicrosoft, Activision'ı 69 milyar dolara satın alıyor! İngiltere'de soruşturma başlatıldı

Martin, Netflix'in işbirliği için neden üçüncü parti reklam teknolojisindeki yeterli deneyimi olmayan Microsoft'u seçtiğini sorguladıktan sonra böyle bir tahmin yürüttüğünü söyledi.

NETFLİX ABONE KAYBINI ÖNLEMENİN PEŞİNDE

Netflix'in üst düzey yöneticileri, finansal düşüşün bu yıl da devam edeceğini düşünüyor. Bu nedenle Netflix dünya çapında yeni önlemler almaya hazırlanıyor. Netflix eş CEO'su Reed Hastings, şifre paylaşımını engelleme konusunda daha ciddi olacaklarını ve reklam destekli yeni bir abonelik türünün yolda olduğunu duyurdu. Ayrıca şirket finansal düşüşün devam etmesinden dolayı zaman zaman işten çıkarma yoluna gidiyor.

Netflix çok sayıda işçi çıkarmaya hazırlanıyorNetflix çok sayıda işçi çıkarmaya hazırlanıyor

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı