Microsoft CEO'su duyurdu: Netflix ile ortaklık kuruldu

İki dev şirket arasında yapılan anlaşma sonrası Microsoft, Netflix'in 'küresel reklam teknolojisi ve satış ortağı' oldu. Netflix'in önümüzdeki aylarda sunacağı reklamlı aboneliğinde Microsoft ile yaptığı iş birliğinden yararlanacak.

Microsoft CEO'su duyurdu: Netflix ile ortaklık kuruldu
Microsoft CEO'su duyurdu: Netflix ile ortaklık kuruldu
GİRİŞ 14.07.2022 13:41 GÜNCELLEME 14.07.2022 13:41

Netflix tarafından yapılan açıklamada Netflix'in önümüzde aylarda sunacağı reklam destekli abonelik seçeneği için Microsoft ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Dev Video Akış hizmeti, Microsoft'un daha ucuz teklif veren firma olmasından dolayı "küresel reklam teknolojisi ve satış ortağı" olduğunu söyledi.

Microsoft CEO'su Satya Nadella da bu iş birliğini "Netflix'in reklam teknolojisi ve satış ortağı olarak Microsoft'u seçmesinden dolayı heyecanlıyız. Yayıncıların daha uzun vadeli uygulanabilir reklam üzerinden para kazanma platformlarına sahip olmalarını istiyoruz. Böylece daha fazla insan sevdikleri içeriğe nerede olurlarsa olsunlar erişebilir" sözleriyle duyurdu.

Ortaklık kapsamında Microsoft, Netflix oynatıcısında reklam konusunda altyapı desteği sunacak. Ayrıca Microsoft, müşterilerin bilgilerini korumaya dayalı gizlilik yaklaşımı çerçevesinde kişisel verileri kullanarak Netflix müşterilerine kişiselleştirilmiş reklam sunacak.

Netflix'in ilk olarak Mayıs ayında daha ucuz, reklam destekli bir abonelik türü üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Daha sonra haziran ayında bu olasılık şirket CEO'su tarafından doğrulanmıştı. Netflix, tarafından yeni abonelik seçeneği için resmi bir tarih verilmese de 2022'nin sonuna kadar müşterilere sunulacağı tahmin ediliyor. Reklamlı abonelik türü şirketin on yıl içinde ilk kez abone sayısında bir düşüş olduğunu açıklamasının ardından ortaya çıktı.

Netflix, abonelerdeki ve gelirdeki düşüşü azaltmaya yardımcı olmak için canlı yayın ve şifre paylaşımını kısıtlamanın da üzerinde çalışıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi