Spotify'da aktif abone sayısı 433 milyona yükseldi

Spotify tarafından bugün yayınlanan mali raporda müzik ve podcast dinleme platformunun abone sayısı geçen yıla göre 11 milyon arttı. Ancak şirket buna rağmen 2022'nin ilk çeyreğinde zarar açıkladı.

Spotify'da aktif abone sayısı 433 milyona yükseldi
Spotify'da aktif abone sayısı 433 milyona yükseldi
GİRİŞ 27.07.2022 14:24 GÜNCELLEME 27.07.2022 16:37

Spotify'ın premium abone sayısı ikinci çeyrekte 188 milyona yükselirken, aylık aktif kullanıcıları sayısı ise 433 milyon oldu. Şirket bu rakamlarla premium abone sayısını geçen yıla göre yüzde 14, aktif kullanıcı sayısını ise yüzde 19 artırdı. Geçen yıl aynı çeyrekte premium kullanıcı sayısı 182 milyon, aktif kullanıcı sayısı ise 422 milyondu. Şirket, aktif kullanıcı sayısındaki büyümenin ikinci çeyrekte şimdiye kadarki en büyük büyüme olduğunu ve öngörüleri aştığını söyledi.

Spotify'nin toplam geliri yüzde 23 artışla bu yıl 2,86 milyar euro oldu. Spotify, ayrıca bu dönem için 125 milyon euro net zarar bildirdi. Bir önceki yılın aynı döneminde ise yalnızca 20 milyon euro net zarar bildirmişti. Ancak şirket CEO'su Daniel Ek gidişattan oldukça memnun. Daniel Ek Twitter hesabından yaptığı açıklamada "2022'nin ikinci çeyrek kazanç sonuçları çıktı. Çok güçlü bir çeyrek. Dünyanın dört bir yanındaki yeniliklere ve dünyanın 1 numaralı ses ağını oluşturmaya devam eden ekibe teşekkür ederim" dedi.

Spotify'ın bu çeyrekte 125 milyon euro zarar açıklamasına rağmen sonuçlardan memnun olması abone büyümesine bağlanıyor. Uzmanlara göre şirket abone büyümesini dönem karları artırmak amacıyla kullanacak. Bu kapsamda abonelik ücretlerinde zam yapılabilir. Spotify, kullanıcı başına şu anda ortalama 4,60 dolar kazanıyor. 

Ayrıca şirketin Spotify'ı ücretsiz kullanan aktif kullanıcıları premiuma geçirmek amacıyla Spotify HiFi ve sesli kitap servislerini de yakında duyurması bekleniyor.

Spotify yeni rakamlarla alandaki liderliğini korumaya devam etti. 2019'da Apple Music'in yaklaşık 60 milyon ücretli abonesi varken, 2020'de Amazon Music'in ise 55 milyon abonesi bulunuyordu. Spotify, 2030 yılına kadar aktif abone sayısını 1 milyara çıkarmayı hedefliyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz