Londra'daki veri merkezlerinin tükettiği elektrik nedeniyle konut inşa edilemiyor

TechCrunch'da yer alan bir habere göre şehirde bulunan veri merkezlerinin tükettiği elektriğin yüksek olması, inşaat firmalarını zora sokuyor. Bu nedenle şehrin bazı bölgelerine uzun bir süredir yeni konut inşa ediledi.

Londra'daki veri merkezlerinin tükettiği elektrik nedeniyle konut inşa edilemiyor
Londra'daki veri merkezlerinin tükettiği elektrik nedeniyle konut inşa edilemiyor
GİRİŞ 28.07.2022 16:35 GÜNCELLEME 28.07.2022 16:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Veri merkezleri modern dijital ekonominin can damarı. Ancak Londra'nın bazı bölgelerindeki veri merkezlerinin varlığı inşaat firmalarının 13 yıl boyunca planlarını kısıtlayabilir. Özellikle Londra'nın batı bölgelerindeki inşaat firmaları, veri merkezlerinin şebekeden çok fazla elektrik çekmesi nedeniyle konut inşa edemiyor.

Londra'nın batısında yer alan Ealing, Hounslow ve Hillingdon gibi ilçeler Atlantik Okyanusu üzerinden Kuzey Amerika'ya uzanan fiber optik kablolara yakın olduğu için veri merkezleri için önemli bir merkez. Google, Amazon, Oracle ve Microsoft gibi birçok teknoloji devinin Londra'da veri merkezi bulunuyor.

Veri merkezleri ekonomiye sunduğu katkı yadsınamaz bir gerçek ancak aynı zamanda çok fazla elektrik tüketiyorlar. Bu nedenle Büyük Londra İdaresi (GLA) inşaat firmalarını yeni yapılar üzerinde kısıtlamalar olabileceği konusunda uyardı. Büyük Londra İdaresi ya da İngilizce adıyla Greater London Authority, doğrudan Londra Belediye Başkanı ile 25 kişilik bir Londra Meclisi'nden oluşan İngiltere'nin üst düzey yönetim organı.

GLA'nın bu uyarısı İngiltere'de konut krizine yol açabilir. Zira 2017 yılında belediye başkanı tarafından Büyük Londra bölgesinde her yıl 65 bin yeni eve ihtiyaç duyulduğu açıklanmıştı.

Pandemi, Brexit ve yüksek enflasyon İngiltere'nin konut inşasındaki hedeflerini zaten etkilemişti.

Son olarak GLA'nın inşaat firmalarına etkilenen üç ilçe için elektrik şebeke kapasitesini artırmanın en azından on yıl sürebileceğini söylediği bildirildi.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok mu yakınlarda orman ya da göl havzası çökün abi. Olmadı kanal yapın etrafını konuta açın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler