Avrupa'da beklenen enerji krizi İngiltere'deki veri merkezlerini tehlikeye sokuyor

İngiltere hükümetinin veri merkezleri ile bu kış olası elektrik kesintileri durumunda altyapılarını çalışır durumda tutma konusunda görüşmeler yaptığı bildiriliyor.

Avrupa'da beklenen enerji krizi İngiltere'deki veri merkezlerini tehlikeye sokuyor
Avrupa'da beklenen enerji krizi İngiltere'deki veri merkezlerini tehlikeye sokuyor
GİRİŞ 19.10.2022 12:00 GÜNCELLEME 19.10.2022 12:00

İngiltere, elektrik kesintileri nedeniyle veri merkezlerinde hizmetlerin aksamaması için yedek jeneratörlere dizel yakıt tedariki sağlamaya odaklandı. Ayrıca İngiltere'de veri merkezlerinin 'kritik ulusal altyapı' olarak kabul edilmesi gündeme geldi.

İngiltere, elektriğin büyük bir kısmını gazdan üretiyor. Ancak Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası gaz tedarikinde yaşanan sorunlar Avrupa'yı olası bir enerji krizine karşı hazırlanmaya zorlanıyor.

İngiltere'nin elektriğinden sorumlu Elektrik Sistemi Operatörü (ESO) kurumu, bu ayın başlarında potansiyel senaryoları özetleyen bir rapor yayınladı. Bu senaryolar arasında günde ortalama 3 saati bulan elektrik kesintileri bulunuyor.

Londra'daki veri merkezlerinin tükettiği elektrik nedeniyle konut inşa edilemiyorLondra'daki veri merkezlerinin tükettiği elektrik nedeniyle konut inşa edilemiyor

Veri merkezi operatörlerinin bu gibi durumlarda yedek jeneratörleri bulunuyor ancak elektrik kesintilerinin öngörülen süreleri aşması durumunda veri merkezlerinin yakıt tedarikinde sorun yaşayabileceği düşünülüyor. 

Güney Kore'yi ayağa kaldıran yangın! Veri merkezi yanınca en büyük iki servis çöktüGüney Kore'yi ayağa kaldıran yangın! Veri merkezi yanınca en büyük iki servis çöktü

Veri merkezlerindeki uzun süreli kesintiler hayatı durma noktasına getirebiliyor. Bu nedenle veri merkezlerinin kesinti olmadan 7/24 çalışması gerekiyor.

Ülkemizde hizmet veren çoğu dijital servisin veri merkezi Avrupa'da bulunuyor. Bu bağlamda Avrupa'da beklenen enerji krizinin veri merkezlerinde elektrik kesintilerine neden olması Türkiye'de de çoğu popüler servise erişimde sorunlara yol açabilir.

KAYNAK: THE REGİSTER
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!