Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Oracle yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Ekonomik durgunluk endişesi devam ederken dünyanın en büyük teknoloji şirketleri harcamalarında kısıtlamaya gidiyor. Son olarak Microsoft'un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi Oracle yüzlerce çalışanını işten çıkardı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Oracle yüzlerce çalışanını işten çıkardı
Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Oracle yüzlerce çalışanını işten çıkardı
GİRİŞ 06.08.2022 12:25 GÜNCELLEME 06.08.2022 12:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Java yazılım diliminin geliştiricisi Oracle, sağlık alanındaki bilgi teknolojilerine ve bulut işlerine öncelik vermek için bu hafta yüzlerce çalışanı işten çıkardı.

Oracle en çok işten çıkarmayı reklam ve müşteri deneyimi departmanında yaptı. İlgili departman müşterilerin verilerini analiz ederek müşteriler için özel oluşturulmuş reklamlarla hizmet satıyordu.

Oracle'ın işten çıkarmaları, şirketin elektronik-tıbbi-kayıt şirketi Cerner'ı 28,3 milyar dolara satın almasından sonra geldi. Oracle şimdi daha fazla kâr getirdiği için bulut sağlık hizmetlerine ağırlık vermeyi hedefleniyor.

Haziran ayında bildirilen dördüncü çeyrek kazançlarında şirketin genel geliri yüzde 5 artışla 11.84 milyar dolara yükseldi. Oracle bulut hizmeti satışlarından elde ettiği geliri ise yüzde 19 artırmayı başardı. Şirket bu yılın ikinci çeyreğinde yalnızca bulut hizmetlerinden 2.9 milyar dolar gelir elde ederek beklentileri aştı. Şirket ayrıca, bir önceki döneme göre toplam faaliyet giderlerinde yüzde 25 büyüme bildirdi.

Oracle için işler iyi gitmesine rağmen personel çıkarması ise şirketin önceliğinin değişmesinden kaynaklanıyor. 

Diğer teknoloji şirketleri de benzer şekilde personeli düşük öncelikli faaliyetlerden yüksek öncelikli faaliyetlere kaydırıyor. 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • Ercan 58 1 yıl önce Şikayet Et
    İşler iyi gidiyor ama işçi çıkarıyor demekki yeni bir kriz kapıda hazırlıkli olalım en az hasar ile atlatalim
    Cevapla
  • terimq 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapın yapın.İşsizlerin sayısı artsın.Parasızlar ordusu çoğalsın.O ordu kurumlardan hizmet alamasın, o kurumlar müşteri kaybetsin, bu şekilde iş daralınca bulut hizmetlerine talep azalsın sonra dersiniz kar ettik.İşsizlikle iş arasında planlı ve yaşanıp yürütülebilir insanları memnun edecek bir denge kurmadığınız ve sadece kar artırmayı düşündüğünüz sürece gün gelir sistem çöker çökecekte bak görecekdiniz.İş büyütürken tüketicinizide korumalısınız.Aksi halde sonuca bakarız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki