Apple'dan 90 milyon adet iPhone 14 talimatı

Apple, iPhone 14 henüz piyasaya sürülmemişken telefonun başarısından şimdiden emin. Apple, tedarikçilerine ilk aşamada 90 milyon iPhone 14 üretilmesi talimatını verdi.

Apple'dan 90 milyon adet iPhone 14 talimatı
Apple'dan 90 milyon adet iPhone 14 talimatı
GİRİŞ 12.08.2022 12:45 GÜNCELLEME 12.08.2022 13:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bu senenin verilerine göre akıllı telefon satışları düşmeye devam ediyor. Apple ise bu düşüşten etkilenmeyen firmalar arasında yer alıyor. Bu düşüşün gelecek sene de devam edeceği öngörülüyor ancak Apple akıllı telefon satışlarındaki düşüşe rağmen tedarikçilerinden ilk aşamada 90 milyon iPhone 14 üretilmesini istedi.

Apple daha önceki yıllarda tedarikçilerine en az 75 milyon adet iPhone siparişi veriyordu. Ancak 2021 yılında ilk defa bu rakam yükseltildi. Bu sene de satışların daha da düşebileceği sinyallerine karşın firma Apple, tedarikçilerinden en az 90 milyon iPhone üretilmesini istedi.

Akıllı telefon satışları hızla düşüyorAkıllı telefon satışları hızla düşüyor

Daha önce ortaya çıkan bir habere göre Apple’ın bu rakamı 95 milyona çıkardığı konuşuluyordu. Ancak Bloomberg‘in aldığı son bilgilere bakılırsa sevkiyat miktarı geçen sene ile aynı miktarda olacak.

Öte yandan Çin ve ABD arasındaki Tayvan geriliminin iPhone 14 üretimini doğrudan etkilediği ve bu nedenle de iPhone !4ün Eylül ayından daha sonraki bir ayda tanıtılacağı iddia ediliyor. Ancak konuyla ilgili Apple henüz açıklama yapmadı.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben çin malı alacağım usa malına asla para vermek usa mali al sonra belayı bul istediğin bir sürü seye izin vermez yüklemeye sonra yeni cep alsın diye bozar güncelleme vermezler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...