Daha fazla üretilmeyecek! Apple, iPhone 14 serisinde umduğunu bulamadı

Apple,2022'nin ikinci yarısında iPhone üretimini artırma planını rafa kaldırdı. Şirketin bu kararın almasında iPhone 14'lere beklendiği gibi talebin olmaması gösterliyor.

Daha fazla üretilmeyecek! Apple, iPhone 14 serisinde umduğunu bulamadı
Daha fazla üretilmeyecek! Apple, iPhone 14 serisinde umduğunu bulamadı
GİRİŞ 28.09.2022 09:41 GÜNCELLEME 28.09.2022 09:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'li teknoloji devi Apple, yeni iPhone serisinde talebin çok fazla olacağını öngörüyordu. Öyle ki telefon piyasaya sürülmeden Apple tedarikçi firmalara 90 milyon iPhone 14 üretilmesi talimatını vermişti. 

iPhone 14, Apple Watch, AirPods Pro... Apple'ın Gelecek Zaman etkinliğinden satır başlarıiPhone 14, Apple Watch, AirPods Pro... Apple'ın Gelecek Zaman etkinliğinden satır başları

Apple'dan 90 milyon adet iPhone 14 talimatıApple'dan 90 milyon adet iPhone 14 talimatı

Ancak son gelen haberlere Apple, iPhone 14'lerde umduğunu bulamadı. Şirketi yeni telefonlarına gelen talebi yeterli görmemesi üzerine üretim artırma planından vazgeçti.

Üretim artırma planı sadece iPhone 14 serisi için değil, aynı zamanda Apple'ın diğer modellere göre daha hesaplı akıllı saat modeli SE'de dahil olmak üzere bir önceki nesil akıllı saatleri de kapsıyor.

Bloomberg'in haberine göre Apple ilk plandaki 90 milyon adet üretim hedefine geri dönmüş durumda. Beklenen talep gelmeyince 2022'nin ikinci yarısındaki 6 milyon adetlik artış da rafa kalkmış oldu. 

Apple'ın talepleri beklendiği seviyeye gelmese de iPhone 14'lerin Pro modellerinde talep önceki serilere göre daha fazlaydı.

Ayrıca Apple Çin'deki üretimini de azaltıyor. Şirket iPhone 14'leri artık çoğunlukla Hindistan'da üretecek.

Apple, Hindistan'da iPhone 14 üretimine başladıApple, Hindistan'da iPhone 14 üretimine başladı

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • Erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    dinyadaki insanlarin sadece yuzde 1 lik kismi bu telefonu kullaniyorken bizdeki iphone hastaligi nasil bir seydir aklim almiyor
    Cevapla
  • Hataylı Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Parası olan zengin kesim iphone 14 pro max alıyor, orta gelir düzeyimiz de fakirleştiği için iphone 14 alamaz duruma geldi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı