ABD yaptırımlarından bu yana Huawei'nin satışlarında ilk kez artış yaşandı

Huawei satışlarında ABD'nin kara liste uygulamasıyla yaşadığı ağır iş kaybı sonrası 2020 sonundan beri ilk kez artış yaşadı.

ABD yaptırımlarından bu yana Huawei'nin satışlarında ilk kez artış yaşandı
ABD yaptırımlarından bu yana Huawei'nin satışlarında ilk kez artış yaşandı
GİRİŞ 12.08.2022 17:06 GÜNCELLEME 12.08.2022 17:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Huawei, akıllı telefon işkolunda ciddi kayba neden olan ABD’nin kara liste hamlesiyle mücadele ederken 2020 sonundan beri ilk kez çeyreklik bazda satışlarında artış yaşadı.

Haziran ayında biten üç aylık süreçte şirketin gelirleri yüzde 1 artarak 170,6 milyar yuana (25,3 milyar dolar) ulaştı. Bu artış ABD’nin yaptırımlarla Huawei’nin küresel işlerini ağır şekilde sınırlandırmasıyla 2020 sonundan beri ilk çeyreklik büyümesi oldu.

“Cihaz işkolumuz ağır şekilde etkilenmiş olsa da ICT altyapı işlerimi istikrarlı büyümesini sürdürüyor” diyen Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Ken Hu, “Dijitalleşme ve karbonsuzlaşmada yeni trendleri yakalama yolunda ilerleyerek müşterilerimiz, ortaklarımız için yeri değerler yaratmaya ve kalitemizi artırmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Trump döneminde uygulanan bir dizi yasak Huawei’nin ABD’li ortaklarıyla yollarını ayırmasına neden olmuş ve TSMC gibi öncü çip firmalarından tedarikine engel olarak dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmasına engel olmuştu.

En yeni kablosuz baz istasyonları da dahil olmak üzere telekom ekipmanlarının satışları, yılın ilk altı ayında şirketin gelirlerinin yaklaşık yarısına karşılık gelen 142,7 milyar yuan olarak gerçekleşti. Çinli firma ayrıca elektrikli otomobil, güneş enerjisi çiftliği ve akıllı şehir sektörlerini de araştırıyor.

HUAWEI, OTOMOBİL TEKNOLOJİLERİNDEKİ YATIRIMLARINI ARTIRACAK

Huawei, Çin merkezli otomobil üreticisi Sokon’un Silikon Vadisi'ndeki yan kuruluşu olan Seres ile Aito adlı yeni bir otomobil markasının işletim sistemini sağlamak için ortaklık kurdu.

Markanın ilk otomobili M5, geçen yıl piyasaya çıktı. Araç hem elektrik hem de fosil yakıt ile çalışabiliyor. Huawei, Temmuz ayı sonu itibariyle 26 binden fazla M5 aracının teslim satıldığını duyurdu.

Şirket, başka bir araç olan M7′nin bu ay teslimatlara başlayacağını duyurdu. Huawei'nin otomobil dünyasına girmesi şirketinin gelirlerinin artmasına yardımcı oldu. Şirket ABD yaptırımları sonucunda akıllı telefon satışlarındaki düşüşü otomobillere yaptığı yatırımlarla dengelemeyi başardı.

KAYNAK: BLOOMBERG, HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir daha bende alacağım çok tanıdık da var üç yıl oldu taş gibi usa mali olsa bozulur sorun olur idi çin en doğru karar verdi kendi sistemini yaptı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!