Ev alacaklar dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu

Dolandırıcılar bu kez yeni ev almak isteyenleri gözlerine kestirdi. İlan sitelerinde kendilerine ait olmayan lüks daireleri ucuza satışa çıkaran dolandırıcılar, senet imzalatarak şimdiden onlarca mağduriyet yarattı.

Ev alacaklar dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu
Ev alacaklar dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu
GİRİŞ 17.08.2022 12:59 GÜNCELLEME 17.08.2022 13:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni dolandırıcılık yöntemi ilan siteleri üzerinden işliyor. Dolandırıcılar özellikle Beylikdüzü ve Esenyurt gibi ilçelerde bulunan başkasına ait lüks daireleri düşük fiyata ilana çıkarıyor. 

Gayrimenkul danışmanı Kadir Özel; asılsız ilanlarla, film platosu gibi dairelerle insanları kandırmak amaçlı ilanlar koyduklarını açıkladı. 

Dahası dolandırıcılar kapora olarak müşterilere senet imzalatıyorlar.

Özel, ''Cebinizde kaporanız yoksa size kapora mahiyetinde senet imzalatıyorlar. 30-40 bin lira civarındaki bu senetle insanları borçlandırıyorlar'' diye konuştu. 

Özel bir de ''Evin tapusunun fotokopisini almadan ve araştırmasını yapmadan kesinlikle sözleşme imzalamamalarını tavsiye ederiz'' diyerek uyarıda bulundu. 

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • vatandaş. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sahtekarlar hileye doymaz. En ağır cezaları vermek lazım. Bir de işi kılıfına uyduruyorlar. Açıklardan yararlanıyorlar. Her fiilin kanunda yazılması mümkün olmayınca kararlar vicdanen de verilmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı