Bakan Varank: Savunma sanayinde dünyanın en önemi aktörlerinden biri Türkiye

TEKNOFEST Karadeniz ile TÜRKPATENT 7. Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'22'nin açılış töreninde Bakan Varank önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank: Savunma sanayinde dünyanın en önemi aktörlerinden biri Türkiye
Bakan Varank: Savunma sanayinde dünyanın en önemi aktörlerinden biri Türkiye
GİRİŞ 30.08.2022 15:14 GÜNCELLEME 30.08.2022 15:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuşmasına "Milli mücadelenin meşalesi Samsun'da yakılmış, büyüm zafer de 30 Ağustos'ta bugün kazanmıştık. 30 Ağustos ve TEKNOFEST'le çifte bayram yaşıyoruz. Vatan sevdalısı gençlerimize, girişimcilerimize, iş adamlarımıza, onları destekleyen ailelerine buradan selam gönderiyorum" sözleriyle başladı.

TEKNOFEST'te maddi ve manevi destek sağlayan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. TEKNOFEST geçmişten günümüze ulaşan bir başarı hikayesi ve en önemlisi de bu toprakların hikayesi. Tüm dünyaya adaletle hükmeden bir devlettik. Batı, bilimi, teknoloji ve sanayi devrimini sahiplenip bu alanlarda ilerlerken biz uzaktan izledik. Birinci Dünya Savaşı'na giden süreçte uçak icat edildi.

TÜRKİYE BAŞKAN ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE TAHAKKÜM ZİNCİRLERİNİ TEK TEK KIRMAYA BAŞLADI

Cumhuriyetin ilk yıllarında ağır sanayi hamlelerinin yapıldığını ancak bunların devam ettirilmediğini söyleyen Varank, Türkiye'nin hazıra alıştırıldığını söyledi. Ak Parti ile bu durumun değiştiğini söylen Sanayi ve Teknoloji Bakanı "Hamdolsun Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde Türkiye tahakküm zincirlerini tek tek kırmaya başladı" dedi.

SAVUNMA SANAYİNDE DÜNYANIN EN ÖNEMLİ AKTÖRLERİNDEN BİRİ TÜRKİYE

Savunma sanayinde dünyanın en önemi aktörlerinden birinin Türkiye olduğunu vurgulayan Varank, "Bugün dünya manşetlerini süsleyen Türk SİHA'ları tarihi değiştiriyor. Mobiliteden uzaya kadar her alanda vizyon sahibi Türkiye var. Geçmişte bayrak direği ipi ürettik diye gazetelerde manşetler vardı. Şimdi roketleri, TOGG'u konuşuyoruz. Milli İnsansız Savaş uçağını burada görüyor, dokunabiliyoruz. Bugün takip eden değil, tayin eden Türkiye var. Yüksek teknolojiyle her alanda liderliği oynayan gençlerimiz var, TEKNOFEST kuşağı var" dedi.

TEKNOFEST'E BAŞVURU SAYISI 650 BİNE YÜKSELDİ

TEKNOFEST'in bugün geldiği noktaya da değinen Varank sözlerine şöyle devam etti:

"5 sene önce ilk gerçekleştirdiğimiz TEKNOFEST'i ziyaret eden kişi sayısı 550 bindi. Bugün yalnızca TEKNOFEST yarışmalarına başvuran sayısı 650 binin üzerinde.

İlk sene 14 farklı kategoride başvurular bugün 40 farklı kategoriyle yoluna devam ediyor. Ekip çalışmasını öğreniyor, tasarım kabiliyetlerini geliştiriyor. Bu sene yarışmalara yeni kategoriler ekledik. Lise öğrencileri iklim değişikliği araştırma projesini ekledik."

TÜRKİYE'NİN GERİYE ATACAĞI TEK BİR ADIM BİLE YOKTUR 

Gençlere farklı alternatifler sunmak istediklerini söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz kutup araştırması yarışmasında derece alan gençlerimizi Kutuplara göndereceğiz. Biz gençliğimizin önüne farklı alternatif koymak istiyoruz.

Türkiye'nin geriye atacağı tek bir adım bile yoktur. Türkiye üreten, ihraç eden olacaktır.

TEKNOFEST'teki çabalar bir memleket meselesidir."

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 3
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın ilk yüz savunma şirketinin ellisi abd'nin. İlk sıradaki lockheed martinin geçen yılki geliri 67 Trilyon dolar. Türkiye Cumhuriyeti hayatından 67 Trilyon doları bir arada görmüş mü hiç? Boş hamaset.
    Cevapla
  • Almanci 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyide sayin bakanim bir tane Ucak henüz yapamadik. Yaptiklarimizi deyil yapacaklarimiza konsantre olamamiz lazim. Allah kolaylik versin.
    Cevapla
  • sema 1 yıl önce Şikayet Et
    ucak yapmanin ne kadar zor oldugunun en iyisini herhalde muhendisler bilir..bir insan bile 9 ay da dunyaya geldigine gore.. ucagi sen dusun.. herkes ister 1 gunde olsun, bitsin , yapisin! ama maalesef arzularla gercekler bir degil ! ve herhalde bu hukumet kadar bu ise sarila ve isi siki tutan baska bir hukumet olmadi, o yuzden elestirilerinizi hakkaniyetle yapiniz lutfen ! golge yapmayi baska ihsan istemez sayin alamanci !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!