Bakan Varank duyurdu: Türk uzay yolcusu için imzalar atıldı

Bakan Varank, Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi için Axiom Space ile anlaşma imzalandığını duyurdu.

GİRİŞ 19.09.2022 17:15 GÜNCELLEME 19.09.2022 20:46
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Milli Uzay Programı çerçevesinde uzaya gönderilecek ilk Türk astronotun eğitimi için  Axiom Space ile anlaşma imzalandığını duyurdu.

Axiom Space, Türkiye'nin uzay araştırma yeteneklerini genişletme ve ulusal bir insanlı uzay programı oluşturma çabalarının parçası olarak Türkiye’ye eğitim ve uçuş hizmeti verecek. Şirket, Türk uzay yolcusunun yerçekimsiz ortamda yapacağı bilimsel araştırmalara da olanak sağlayacak.

Fransa’da düzenlenen Uluslararası Uzay Kongresinde TÜBİTAK UZAY ile Axiom Space arasında imzalar atıldı.

Türkiye'nin uzay ve havacılık alanlarındaki çalışmaları Fransa'da tanıtıldıTürkiye'nin uzay ve havacılık alanlarındaki çalışmaları Fransa'da tanıtıldı

İmza töreninde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Axiom Space CEO'su Michael Suffredini, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, TÜBİTAK UZAY Enstitü Müdürü Mesut Gökten ve DeltaV Uzay Genel Müdürü Arif Karabeyoğlu hazır bulundu.

Axiom'un hizmetleri arasında uzay yolcularının eğitimi ve uçurulması, eğitim kolaylaştırıcılarına ve eğitmenlere erişim, donanım ve güvenlik sertifikası ile yörüngede operasyonel yönetim yer alıyor. Şirket, ticari uzay endüstrisinde uçtan uca mürettebatlı görevler yürüten tek tam hizmet yörünge görev sağlayıcısı olarak biliniyor.

Uzayda yaşamaya ve çalışmalar yürütmeye hazırlanmak için Uzay yolcusu adaylarının, Axiom'un aylarca süren eğitim müfredatını tamamlaması gerekiyor. 

Öte yandan TUA tarafından hazırlanan Milli Uzay Programı kapsamında başlatılan Türk Uzay Yolcusu projesinde aday belirleme süreci, TÜBİTAK UZAY’ın teknik yürütücülüğünde devam ediyor.

Uzaya gitmek isteyen 36 bin Türk arasından 30 kişi seçildiUzaya gitmek isteyen 36 bin Türk arasından 30 kişi seçildi

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 11
  • İrfan fransadan 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Nereden nereye
    Cevapla
  • user 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemalistlerden birkaçını yollayın, tel yönlü olsun ama...
    Cevapla
  • HAYRETTİN 1 yıl önce Şikayet Et
    bekle 2023 reis düm dünyaya kafa tutacak hepsi önlerinde saf duracak
    Cevapla
  • Dwse 1 yıl önce Şikayet Et
    Üret üret kazan çırak okulu kur yazin
    Cevapla
  • ААА 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa. Almaya. İngiltere. Amerika. İtalya. Bunların hepsi Türkiye düşmanı. Onlardan gelecek fayda Allah dan gelsin. en iyisi komşu muzla anlaşmak.RUSYA yıla daha iyi olurdu.
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada sorun cikarsa alternatifin neresi olacak ? Fransayi seciyorlarki, sorun cikarsa alternativ Rusya var.
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen,,,nasil ingilizler bize birinci dünya harbi öncersi siparis ettigimiz gemileri vermedilerse,,,fransizda verdigi sözü yaptigimiz anasmaya sagdik kalmayabilir....pek iyi niyetli olmamak ve tarihden ders cikarmak gerek....cikar iliskisi ise ingiliz bize gemileri vermeliydi, ama vermedi,,,fransizda anlasmaya sagdik kalmayabilir
    Cevapla
  • BULUT 1 yıl önce Şikayet Et
    ilişkilerde ebedi dostluk ebedi düşmanlık yoktur, çıkarımız neredeyse onunla iş yapmak en doğru olandır. Bu rusya da olsa böyle ab devletleri ya da abd de olsa böyledir.
    Cevapla
  • TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne rusya ne diğerleri bundan sonra işimize geldiği gibi durum olur anlaşırız durum olur savaşırız, yalniz kardeş ülkeler hariç onlarla daimi beraberiz
    Cevapla
  • mizah'a 1 yıl önce Şikayet Et
    Mizahcım, o zamanki Rusya çarlık Rusyasıydı, hristiyan bir devletti, Fransa. Almaya. İngiltere, Amerika. İtalya... ile aynı kafa yapısına sahipti.Bugünkü Rusya aynı değil ama diger ülkeler aynı kafayı koruyor bunu unutma.
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA ile daha iyi olurdu yazmadan önce 93 harbini balkanları ve Kafkasları nasıl kaybettiğimizi Ermenileri başımıza nasıl saldığını bir oku istersen. Bu millet Rusların zulmünden ne acılar çekmiş. Benim babaannemin dayılarının katili Ruslardır. Katil diyorum çünkü sivil olarak öldürüldüler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar