Arabası çekilen vatandaş, aracından oldu! 6 yıldır bulamıyor

Sürekli çürüyen arabalarla gündem olan Yediemin Otoparklarında biri bu seferde 39 aracın kaybolmasıyla gündemde. Olayın olduğu tarihte aracı çekilen bir vatandaş 6 yıldır aracına ulaşmaya çalışıyor.

GİRİŞ 18.10.2022 16:28 GÜNCELLEME 18.10.2022 17:13
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Olay, 2017 yılında Bayrampaşa Yediemin Otoparkı’nda bulunması gereken bir aracın Samsun Emniyeti denetimine takılmasıyla ortaya çıktı. Yapılan incelemede aynı otoparkta 39 aracın ortadan kaybolduğu tespit edildi. Bu tarihte bir ihmalkarlık nedeniyle aracı çekilen araç sahibi Osman Özdemir, 6 yıldır aracını bulmaya çalışıyor.

OTOPARKTA OLMASI GEREKEN ARAÇ SAMSUN’DA DENETİME TAKILDI

Konuya ilişkin Haber7.com’a konuşan Osman Özdemir, “Vergi borcundan dolayı devlet arabama el koydu. Ancak ben borcumu af yasası kapmasında yapılandırmış ve 3 taksitini de ödememişti. Buna rağmen görevli memur ihmalkarlık yaparak aracın üzerindeki hak mahrumiyeti yazısını kaldırmamış. Bu nedenle aracın aranması gözüktüğü için park yasağı olmayan bir yerden Bayrampaşa Yediemin Otoparkı’na çekiliyor. Arabamı yerinde bulamayınca 155’i arayıp aracın yerini öğrendim. Otoparkta olması gereken aracım otoparkta yoktu. Otoparktaki yetkililer ‘Yerimiz küçük olduğu için aracınızı başka bir yere çektik. Hafta sonuna kadar aracınızı getiririz’ dediler. Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile görüştüm. Özür dileyerek araç üzerindeki mahrumiyet yazısını kaldırdılar. Tekrar otoparka gittiğimde otoparkın kapalı olduğunu gördüm. Otopark boşaltılmış durumdaydı. Tekrar 155’i aradım. Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittim. İki cumhuriyet başsavcılığına başvurdum. CİMER’e yazdım.  Trafikten men edilmiş ve Bayrampaşa Yediemin otoparkında olması gereken bir araç Samsun’da emniyet güçleri tarafından tespit edilmiş. Bunun üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı geçerek durumu bildiriyor. Bayrampaşa Yediemin Otoparkı’nda uygunsuz hareketler tespit edildiği belirtiliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler otoparka baskın yapıyor ve 39 aracın bu şekilde kayıp olduğu belirleniyor. Bunun üzerine otoparkı boşaltıp kapatıyorlar” bilgilerini paylaştı.

6 SENEDİR ARACIMI BULAMIYORUM

6 senedir aracımı arıyorum. Aracımı change mi yaptılar, parçalayıp sattılar mı bilmiyorum” diye isyan eden Özdemir, “En son olayı bir üst mahkemeye taşıdım. Mahkeme haklı olduğumu kabul etmiş durumda ve olay bilirkişide. Bilirkişi 14/06/2022 itibariyle aracımın değerini dolar, altın ve TL olarak fiyatını hesaplamış ve 48 bin 500 TL değer biçmiş. Aracım çekildiğinde değeri 6 bin TL idi. Ben emekli bir adamım. 2017 yılında avukat 7 bin TL ücret istiyordu” dedi.

"PANDEMİ NEDENİYLE İSTANBUL'DAN AYRILDIM"

Daha önce İstanbul’da yaşadığını, pandemi nedeniyle memleketi Yozgat’ta yaşamaya başladığını belirten Osman Özdemir, “Aracım o gün ortadan kayboldu. 2017 yılından beri aracıma ulaşmaya çalışıyorum. İlçe kaymakamı aracımı çeken polise soruşturma izni vermedi. Bu polis devletin memuru ise ben de bu devletin vatandaşıyım. Benim aracım nerede...” diye dert yandı.

Özdemir, “2021 yılında İstanbul 2. Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduğumda 382 günde dava sonuçlanır dediler. 700 gün oldu. Ben daha ne kadar mağdur olacağım” ifadelerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7 ÖZEL HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • müh. 1 yıl önce Şikayet Et
    Araba çekildiğinde emniyet aracılığıyla, plaka kimin üzerinde ise o kişinin e devlet kaydındaki cep telefonuna mesaj yollanmalı.
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Benimde motorum çalındı. Ertesi gün bulunuyor 1 sene sonra bana haber verdiler. Yedi emine gittigimde motorun sadece iskeletini gördüm. Benden 1500 tl park parası istediler. Bıraktım geldim. 4 sene oldu.ne oldu.bilmiyorum.
    Cevapla
  • Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben şahidim. Dosyanın savcı tarafından hangi hakime gönderileceğini avukatlar bekleterek belirliyor. Kalem odaları da muhteşem çalışıyor.
    Cevapla
  • yusuf bin abdal 1 yıl önce Şikayet Et
    yedi emin firmasında işim gereği 1,5 sene kadar günlük yarım saat ile 2 saat arası beklediğim zamanlar oldu bekçi bekleyen araçlardan far stop akü gibi malzemeleri satıyordu tabi uzun süre bekleyen araçlardan polisler bile gelip sokup alıp gittiklerine şahit oldum ne yazıkki denetim yok devletin memuru bunu yapıyor
    Cevapla
  • Sibel 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu öahkemekerlere işin düştümü yandın ALLAH düşürmesin işlerine geldimi ili günde hallediyorkar bunlarada bir reform getirilmesi kaxım tıpkı hastahaneler gibi sıkı tutulması lazım imlaellah tez zananda bşter bu işkenceler hepsi birden düzelmiyor devletimizin sihirli sopası yok elbet sabırlan bekliyoruz RABBİM devletimize zeval vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV açıklaması!
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık