ASELSAN ile Türkmenistan arasında anlaşma: İhracatı ilk kez gerçekleşti!

ASELSAN, Türkmenistan Deniz Kuvvetleri'ne yönelik geliştirilen Türkmen sınıfı korvet projesi çerçevesinde lazer ikaz sistemi LİS'i ihraç etti. Bu sistem, gemideki lazer tehditlerini önlemek için ilk kez bir ülkeye ihraç edilmiş oldu.

ASELSAN ile Türkmenistan arasında anlaşma: İhracatı ilk kez gerçekleşti!
ASELSAN ile Türkmenistan arasında anlaşma: İhracatı ilk kez gerçekleşti!
GİRİŞ 20.07.2023 10:25 GÜNCELLEME 20.07.2023 10:25
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ASELSAN, Türkmenistan Deniz Kuvvetleri için geliştirilen Türkmen sınıfı korvet projesi kapsamında lazer ikaz sistemi LİS’i ihraç etti.

Gemideki lazer tehditlerini önleyen bu sistem ilk kez bir ülkeye ihraç edilmiş oldu. Bahse konu gelişme ASELSAN tarafından yayımlanan ASELSAN dergisinin 118. sayısında paylaşıldı.

Türkmenistan için inşa edilen gemilerde LİS’e ek olarak GÖKDENİZ Yakın Hava Savunma Sistemi de kullanılacak. Bu ihracatlara ek olarak lazer ikaz sisteminin Pakistan için inşa edilen PN-MİLGEM projesiyle birlikte Pakistan’a da ihraç edildiği aktarıldı.

TÜRKMENİSTAN'A DEARSAN C92 KORVET TESLİMATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkmenistan Devlet Televizyonu, Türkmenistan Deniz Kuvvetleri için Türkiye’nin önemli askeri gemi inşa firmalarından olan Dearsan tarafından üretilen “Deniz Han” isimli korvetin hizmete giriş törenini paylaşmıştı.

Törende, Deniz Han gemisine ASELSAN tarafından yerli imkanlar ile geliştirilen GÖKDENİZ yakın hava savunma sistemi (CIWS) ve ROKETSAN Denizaltı Savunma Harbi (DSH) Roketi ve Atıcı Sistemi entegre edildiği görülmüştü.

Törenden yansıyan görüntüler arasında Türkmen denizcilerin eğitimi için Dearsan C92 gemisinin yer aldığı simülasyon sistemleri kullanılması da bulunuyordu. Defence Turk tarafından Ağustos 2019’da Dearsan’ın Türkmenistan için bir korvet inşa edeceği bilgisi paylaşılmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kozan Selçuk Erkan, gelişmeyi şu şekilde yorumlamıştı:

“Dearsan’ın C92 Korveti ya da Türkmenistan Deniz Kuvvetleri’nde Deniz Han ismi ile hizmete giren gemi Türkiye’nin askeri denizcilikteki ulaştığı noktayı en güzel gösteren ürünlerden birisi oldu.

Önce donanmanıza üretip geminin kaliteli ve iyi olduğunu göstermekten ziyade artık tecrübesi ile daha önce hiç yapılmamış son derece gelişmiş savaş gemileri dahi başka ülkeler için üretebilen bir ülke konumuna geldik. Yapılan gemi korvet olarak adlandırılsa da gemi beceri donanım ve silah yüklü bakımından Avrupa fırkateynlerine eşdeğer durumdadır.”

KAYNAK: DEFENCETURK.NET
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Ans 9 ay önce Şikayet Et
    Türkmenistan nakit ödeme yapar aninda. Çuval lazim taşimaya.
    Cevapla
  • Muratas 9 ay önce Şikayet Et
    Parasını almadan göndermeyiniz, dolandirmasin Türkmenler
    Cevapla
  • Türkmenistan 9 ay önce Şikayet Et
    Sakin ol bir elma çürük diye bütün elmaya laf atma
    Cevapla
  • Aslan 9 ay önce Şikayet Et
    Shu ana kadar kimi dolandirmis Turkmen Devleti. Ya da madem Devlet dolandiriyor, bu kadar Turk sirketinin ne isi var ulkede , bilip bilmeden yorum yapiyorsunuz ...
    Cevapla
  • Turko 9 ay önce Şikayet Et
    Dolarları peşin almışlar baba ...
    Cevapla
  • Salih 9 ay önce Şikayet Et
    Gemi Türkmenistan'da üretildi Türkiye'de değil belki bizim şirket üretti ama. Bütün çalışmalar orada yapıldı
    Cevapla
  • tuğrulbey 9 ay önce Şikayet Et
    hayırlı olsun inşallah
    Cevapla
  • 16brs59 9 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak