Turkcell'in yeni genel müdürü belli oldu

Turkcell’de genel müdürlük görevine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi eski Başkanı Dr. Ali Taha Koç getirildi.

Turkcell'in yeni genel müdürü belli oldu
Turkcell'in yeni genel müdürü belli oldu
GİRİŞ 13.10.2023 12:06 GÜNCELLEME 13.10.2023 23:21
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yönetim Kurulu kararıyla ataması onaylanan Dr. Ali Taha Koç bugünden itibaren genel müdür olarak göreve başladı.

Verilen bilgiye göre Dr. Ali Taha Koç, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Dallas Texas Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. ABD’de Intel şirketinde Ar-Ge mühendisi olarak çalışmaya başlayan Dr. Ali Taha Koç, bu sürede 61 patent geliştirdi, 23 bilimsel makalesi yayımlandı. Uluslararası projeler geliştirip yöneten Koç, 2013’te en çok patent üreten ve ödül alan 10 mühendisten biri oldu.

2014 yılında Türkiye’ye dönen Dr. Ali Taha Koç Başbakanlık Başmüşaviri olarak göreve başladı. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanlığı’na atandı. Eş zamanlı olarak tüm bakanlıklardan ve güvenlik birimlerinden bilgi akışını sağlayan Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nin kurulum sürecini yönetti.

2018’de Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı’na atanan Dr. Ali Taha Koç, aynı zamanda TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Mezun olduğu Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora dersleri veriyor.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • M3hk 6 ay önce Şikayet Et
    Tasin altina elini koyan lazim. Ama hala yok.
    Cevapla
  • bayırbucak 6 ay önce Şikayet Et
    gene buna da şükür.mühendis doktor birini atamışlar. tanıdığım biri düz işletme mezunu öyle bir kariyeri yok alanı dışı il müdürü sonra müsteşar sonrada genel müdür oldu.
    Cevapla
  • Aziz 6 ay önce Şikayet Et
    Amerika'da patent alıyorsun ama Türkiye ye gelince ballı görevlere gelip hiçbir şey yapmadan düz memur mantığı ile görev yapıyorsun. Türkiye için ne ürettin kaç patent aldın. Şu üretim yeteneğinzi kendi ülkeniz içinde kullansanız keşke.
    Cevapla
  • ali 6 ay önce Şikayet Et
    patent in P sinden anliyonmu acaba ?
    Cevapla
  • Ömer 6 ay önce Şikayet Et
    Adam daha ne yapsın? Kuş olsa uçsun diyeceğim :)
    Cevapla
  • ali 6 ay önce Şikayet Et
    Turkiyede uretecek ortam yok...Tanidigim ITU elektronik mezunu arkadas, Kanada da inanilmaz tasarim ve urunler gelistirebiliyo iken Turkiyede bu tur islerin yapilabilecegi bir alt yapinin ve frmanin olmamasindan sikayetci yoksa coktan Turkiyeye donus yapacakti....
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Daha nasıl bir liyakat beklentin var????
    Cevapla
  • Momser Kesut 6 ay önce Şikayet Et
    Oldu olacak Turkcell ismini Akcell yapında siz de kurtulun bizde!! Bu şirket adeta belli bir siyasi oluşumun eline geçti.Liyakat hak getire,hizmet berbat.
    Cevapla
  • ali 6 ay önce Şikayet Et
    aslan sutunu icerken yapmissin bu yorumu belli
    Cevapla
  • hakkı sever 6 ay önce Şikayet Et
    Evet, iş bankası yönetim kurulundaki chp liler hepsi liyakakatinden orada. Şu at gözlükleriyle bakmayı ne zaman bırakıp dürüst olacaksınız.
    Cevapla
  • Memed 6 ay önce Şikayet Et
    liyakat denince aklına Kılıçdaroğlu gelen birine bu durumu izah etmek mümkün değil, hadi naşşş!
    Cevapla
  • talip 6 ay önce Şikayet Et
    Doğru söylemişin AKCELL değil belli başlı ailelerin grupcelli olsun. CB maasina laf edenler bünların aldıkları maaş ve primleri konuşsunlar asıl 400 500 Bin TL maaşları, Primleri sözleşme bitiminde alacakları 5 10 Milyon tazminatlar vs. ne bu arkadaş..
    Cevapla
  • Levent 6 ay önce Şikayet Et
    Adamın özgeçmişini okumadın herhalde? Liyakat daha nasıl olur kendinden örnek ver bilelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!