Dünyanın en büyük iş ağı platformu yüzlerce çalışanını işten çıkaracak

Microsoft'un sahibi olduğu sosyal medya platformu LinkedIn, Pazartesi günü yaptığı açıklamada yaklaşık 700 çalışanını işten çıkarıyor.

Dünyanın en büyük iş ağı platformu yüzlerce çalışanını işten çıkaracak
Dünyanın en büyük iş ağı platformu yüzlerce çalışanını işten çıkaracak
GİRİŞ 17.10.2023 09:31 GÜNCELLEME 17.10.2023 09:32

Şirketin mühendislik, ürün, yetenek ve finans departmanlarındaki yaklaşık 668 pozisyon ortadan kaldırılacak. Duyuru, şirketin Mayıs ayında 716 çalışanını işten çıkaracağını açıklamasının ardından geldi.

LinkedIn, şirketi yeniden yapılandırdığını ve "karar alma sürecimizi düzene soktuğunu" söyledi.

LinkedIn, "Bu geçiş sürecinde etkilenen tüm çalışanlarımıza tam desteğimizi sunmaya ve onlara özen ve saygıyla davranılmasını sağlamaya kararlıyız" dedi.

TEMMUZ AYINDA İLK KEZ 15 MİLYAR DOLARI AŞTI

Temmuz ayında yayınlanan en son çeyrek raporunda LinkedIn, gelirinin yıldan yıla %5 arttığını ve ilk kez 15 milyar doları aştığını açıkladı. Web sitesi üyeliği de son sekiz çeyrektir büyüyerek 950 milyondan fazla hesaba ulaştı.

LinkedIn, Mayıs ayında yaptığı işten çıkarma duyurusunda, gelir ve kullanıcı artışına rağmen "müşteri davranışlarında değişimler ve daha yavaş gelir artışı gördüğünü" söyledi.

Ocak ayında Microsoft, maliyetleri düşürmek için 10.000 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Microsoft CEO'su Satya Nadella o dönemde yaptığı açıklamada şirketin "dünyanın bazı bölgeleri durgunluk içindeyken ve diğer bölgeleri de durgunluk beklerken her sektörden ve coğrafyadan kuruluşun dikkatli davrandığını gördüğünü" söylemişti.

Amazon, Google ve Meta da dahil olmak üzere teknoloji sektöründe toplu işten çıkarmalar yaşandı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...