ASELSAN İHA ve İDA’lar için geliştirdi: Sahada aktif rol oynayacak!

ASELSAN, Yeni Nesil Taşınabilir Elektronik Harp Sistemi’nin teslimatlarına başladı. OPKAR üzerinden geliştirilen sistemin teslimatları devam ediyor.

ASELSAN İHA ve İDA’lar için geliştirdi: Sahada aktif rol oynayacak!
ASELSAN İHA ve İDA’lar için geliştirdi: Sahada aktif rol oynayacak!
GİRİŞ 26.10.2023 10:34 GÜNCELLEME 26.10.2023 10:35

Daha önce bir yurt içi müşterisinin ihtiyacını karşılamak üzere OPKAR sisteminden geliştirilen Yeni Nesil Taşınabilir Elektronik Karıştırma Sistemi’nin, yurt içindeki yeni bir kullanıcıya yönelik olarak sözleşme imzasını takip eden üç ay içerisinde teslimatı yapıldı.

Böylece yurt içinde müşteri portföyü artırılarak, yeni sistemlerin güvenlik güçlerinin envanterine girişleri yapıldı.

SAHADA AKTİF ROL OYNAYACAK

Sistem minyatür bir bütünleşik sistem olup, tehdit haberleşme unsurlarını karıştırma, aldatma ve zafiyete uğratma amacıyla ihtiyaca cevap verecek şekilde ASELSAN tarafından tasarlandı.

Araç ile intikalin mümkün olmadığı zorlu arazi şartları için tasarlanan sistem, intikal esnasında eş yönlü antenle hareketli karıştırma konfigürasyonunda, yerleşik düzende yönlü antenle sabit karıştırma konfigürasyonda ve karıştırma etkinliğinin artırılması amacıyla yerleşik düzende ek güç yükselteç birim konfigürasyonuyla aktif saha görevlerinde müşterinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

İHA VE İDA’LAR TARAFINDAN KULLANILACAK

2019 yılından bu yana çeşitli konfigürasyonlarla sahada yer alan sistemin İnsansız Hava Aracına (İHA) da entegrasyonu sağlandı. Sistemin, önümüzdeki dönemde çeşitli İHA ve İnsansız Deniz Araçları (İDA)’na da entegre edilerek yeni konfigürasyonlarla kullanıma sunulması hedefleniyor.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!