ASELSAN ile TÜRKSAT arasında işbirliği: "10 ülkeden biri olacağız!"

ASELSAN’ın “X-Bant” ve “Ku-Bant” görev yükleri, TÜRKSAT 6A uydusuna entegre edildi. ASELSAN’ın sistemleri, dünyaya 36.000 kilometre mesafedeki Yer Sabit Yörüngede (GEO) kullanılan ilk milli haberleşme görev yükleri olacak.

ASELSAN ile TÜRKSAT arasında işbirliği: "10 ülkeden biri olacağız!"
ASELSAN ile TÜRKSAT arasında işbirliği: "10 ülkeden biri olacağız!"
GİRİŞ 09.11.2023 14:14 GÜNCELLEME 09.11.2023 14:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ASELSAN tarafından geliştirilen uydu haberleşme görev yükleri, dünyadan gelen haberleşme sinyallerinin frekansını değiştirerek, uzayın tüm zorlayıcı ortam koşullarına rağmen bu sinyalleri yüksek performans ile tekrar dünyaya gönderecek. ASELSAN’ın sistemleri, dünyaya 36.000 kilometre mesafedeki Yer Sabit Yörüngede (GEO) kullanılan ilk milli haberleşme görev yükleri olacak.

MİLLİ HABERLEŞME UYDUSU TÜRKSAT 6A UZAY YOLCULUĞUNA HAZIRLANIYOR

İlk milli haberleşme uydumuz olacak TÜRKSAT 6A’nın güneş paneli açma testinin başarıyla gerçekleştirildiği, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk GÖRGÜN’ün resmi X hesabından ve Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ’nin resmi hesabından yapılan paylaşımlarla duyurulmuştu. SSB Prof. Dr. Haluk Görgün, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nde uydumuzun bir testini daha başarıyla tamamladık.

Savunma sanayiinde tam bağımsızlık hedeflerimizin en önemli aşamalarından biri olan haberleşmede, TÜRKSAT 6A ile önemli bir aşamayı daha başarıyla geçmiş olacağız.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR ise resmi X hesabından yaptığı paylaşımda TÜRKSAT 6A hakkında bilgilere yer vermişti:

“TÜRKSAT 6A’yı 2024’te uzaya göndereceğiz. Uzay teknolojilerinde tam bağımsızlık yolunda lig atlamamızı sağlayacak bu proje için gecesini gündüzüne katan tüm çalışma arkadaşlarımıza, bilim insanlarımıza, mühendislerimize, teknisyenlerimize teşekkür ediyorum.

Yeryüzünden 36000 km mesafede görev yapabilen, yaklaşık 4,5 ton ağırlığında bir haberleşme uydusunu, yerli ve milli imkanlarla üretebilen 10 ülkeden biri olacağız.”

TÜRKSAT 6A’NIN ISIL VAKUM TESTLERİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ

Cumhuriyet’in 100. yılında fırlatılması planlanan TÜRKSAT 6A’nın uzayda maruz kalacağı vakum ve sıcaklık ortamını simüle eden ve 1 ay süren ısıl vakum testleri gerçekleştirilmişti.

Ek olarak TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal TÜBİTAK UZAY’ı ziyaret ziyaret ederek test çalışmalarını yerinde incelemişti. Ziyaret sırasında Mandal’a hem TÜRKSAT 6A hem de o esnada uçuş modeli testleri devam eden İMECE hakkında bilgilendirme yapılmıştı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    memleket için,kim canla başla çalışırsa allah razı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren şahıs hakkında yeni gelişme! Karar verildi
Filistinli kız dünyaya Türkçe seslendi: Hiçbir yere gitmedik, vatanımızı satmayacağız