Bakan Uraloğlu: Türksat 6A, 2024 Haziran'da yörüngeye fırlatılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı Türksat Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi Açılış Töreni'nde "Türksat 6A, 2024 Haziran'da yörüngeye fırlatılacak" dedi.

GİRİŞ 13.11.2023 10:30 GÜNCELLEME 13.11.2023 14:52

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Merkezimizi Kahramankazan Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde hizmete hazır hale getirdik. Uydularımıza yedeklilik yapmak amacıyla 13.2 metre çapında anten, alış ve veriş alt sistemlerini içeren uydu yer istasyonu olarak hizmet verecek" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türksat Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Merkezimizi Kahramankazan Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde hizmete hazır hale getirdik. Uydularımıza yedeklilik yapmak amacıyla 13.2 metre çapında anten, alış ve veriş alt sistemlerini içeren uydu yer istasyonu olarak hizmet verecek. 

Türkiye uydu ve uzay çalışmalarında uluslararası bir oyuncu olma yolundadır. 

Türksat 5A 28 Haziran 2021’de göreve başlamıştı. Türksat 5B de 15 Haziran 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’nin geniş bant internet ihtiyacını karşılamada önemli bir rol üstlenmiştir. 

Türksat dünyada ilk 22 uydu operatörü arasında yer almaktadır. 

İlk milli haberleşme uydumuz Türksat 6A ile teknik bir devrim gerçekleştiriyoruz. 

Türksat 6A hizmete başladığında diğer uydularımızla kapsanamayan Güney Doğu Asya ile hizmet sunarak bölgedeki lider konumumuzu güçlendireceğiz. 

Türkiye genelinde 4.7 milyon haneye kablo TV ve internet hizmeti veriyoruz.  

Uydu yer sistemleri yedeklilik merkezinin ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı