Rusya'da benzin ihracat yasağı kaldırıldı

Rus hükümetince yapılan açıklamada, bugünden itibaren benzin ihracatına yönelik yasakların kaldırılmasına karar verildiği belirtildi.

Rusya'da benzin ihracat yasağı kaldırıldı
Rusya'da benzin ihracat yasağı kaldırıldı
GİRİŞ 17.11.2023 21:04 GÜNCELLEME 17.11.2023 21:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Enerji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, iç piyasada artan fiyatlar nedeniyle 21 Eylül'de benzin ihracatına yönelik yasaklar getirildiği hatırlatılırken, uygulanan yasaklar sayesinde iç piyasada arz fazlası yaratıldığına işaret edildi. Bu nedenle bugünden itibaren benzin ihracatına yönelik yasakların kaldırılmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, iç piyasadaki benzin üretim ve fiyat göstergelerinin yakından takip edileceğine ve gerekmesi halinde benzin ihracatı yasağının tekrar yürürlüğe koyulabileceğine dikkat çekildi.

Rus hükümeti, ülkede benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle 21 Eylül'de akaryakıt ürünlerinin ihracatını yasaklamıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Arz fazlası oluştuğundan benzin sudan ucuz değil mi? Gel de gülme şimdi. Kimsede yakıt alacak hal kalmamış diyemiyorlar da.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2013'ten bu yana sadece 1 dolar maaş alıyor! İşte CEO'ların aldıkları maaşlar...
Olay yerinden yeni görüntü!  İşte Reisi'nin naaşının kaza yerinden alınış anı...