Komandoların eğitimi HAVELSAN'dan!

HAVELSAN'ın Foça Jandarma Okulunda kurduğu Meskun Mahallerde Muharebe, Eğitim, Simülasyon ve Test Merkezi, asimetrik savaş ortamının önceden tahmin edilemeyecek tehditlerlerine karşı komandoları hazır hale getiriyor.

GİRİŞ 01.12.2023 15:04 GÜNCELLEME 01.12.2023 16:05

Askeri personelin bilinçlendirilmesi, yapılacak teknik ve taktik harekat düzenlerinin uygulamalı şekilde icra edilmesi için 7 bin m2 alan üzerine kurulu bu teknoloji merkezinde, sürpriz durum senayoları oluşturularak gerçeğe en uygun eğitim imkanı sağlanıyor.  

Alanda 9'si tek katlı, 2'si çift katlı olmak üzere toplam 11 adet bina bulunuyor. Bina içlerinde ve binalar arasında gerçek durumlarda yasa dışı unsurlar tarafından da kullanılan geçitler ve bağlantı noktaları da mevcut. 

Aynı zamanda eğitici izleme platformu sayesinde eğitim alan personel rahatlıkla takip edilebiliyor.

Tatbikat alanının tamamının yönetildiği kontrol merkezinde iki operatör vasıtasıyla alandaki tüm elektronik sistemler yönetilebiliyor. 

Meskun Mahallerde Muharebe Eğitim, Simülasyon ve Test Merkezinde; 46'sı sabit, 13'ü hareketli olmak üzere 59 adet kamera bulunuyor. Bu kameraların gece görüş özelliği sayesinde 24 saat esasına göre kayıt alınabiliyor. Bu sayede eğitim sonunda kursiyerler detaylı bir şekilde analiz edilebiliyor. 

64 oda ve 16 koridordan oluşan, içinde gizli karıştırma tünelleri bulunan, El Yapımı Patlayıcı (EYP) Simülatörü, basınç ayarlı kapı, farklı tip bubi tuzaklamaları gibi gerçekçi harekat ortamı sağlayan senaryolar bulunan Merkezde, tüm eğitim HAVELSAN'ın yine milli imkanlarla geliştirdiği mobil komuta kontrol merkezi ile ana komuta merkezinden bağımsız olarak kontrol edilebiliyor. 

Foça Jandarma Komando Okulu'nda kurduğumuz Meskun Mahallerde Muharebe Eğitim, Simülasyon ve Test Merkezinde, Jandarma Komandolarımız dünyanın en iyi muharebe eğitimlerinden birini alıyor.

TEMEL AMAÇ: MUHAREBE EDER GİBİ EĞİTİM ICRA ETMEK 

HAVELSAN’ın sağladığı bu eğitim merkezi ve simülasyon teknolojileri sayesinde; gerçek şartlara mümkün olduğunca en yakın koşullarda eğitim icra edilebilmesi sağlanıyor.

Ayrıca bu alan sayesinde personele stres altında ani karar verme yeteneğinin kazandırılması hedefleniyor. 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!