Türk Telekom'dan herkes için erişilebilir web sitesi

Türk Telekom, engelli müşterilerinin dijital kanallardaki deneyimini iyileştirmek için sektöre öncülük edecek geliştirmelere devam ediyor.

Türk Telekom'dan herkes için erişilebilir web sitesi
Türk Telekom'dan herkes için erişilebilir web sitesi
GİRİŞ 01.12.2023 15:05 GÜNCELLEME 02.12.2023 14:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, gerçekleştirdiği yapay zeka destekli geliştirmeler sayesinde görme ve işitme engelli müşterilerinin web sitesinden daha kolay hizmet almasını sağlayarak engelleri aşan bir deneyim sunuyor.

Türk Telekom yaptığı geliştirmeler sayesinde, görme ve işitme engeli olan, disleksi tanısı konmuş dikkat eksikliği bulunan bireylerin web sitesinden kolay bir şekilde hizmet almasını sağlıyor.

İşitme engelli bireyler için web sitesine yapay zekâ destekli işaret dili çeviri sistemi eklendi. Kullanıcılar web içerisinde bulunan metinlere tıklayarak, açılan pencerede yer alan işaret dili çevirisi sayesinde web sitesini kolay bir şekilde kullanabiliyor.

Türk Telekom web sitesine eklenen yapay zekâ destekli görsel betimleme aracı sayesinde görme engelli bireyler betimlenen görselleri ekran okuma araçları ile okuyarak akıştan kopmuyor.

Belirli düzeyde görme problemi, disleksi tanısı konmuş dikkat eksikliği bulunan bireyler ise siteye eklenen erişilebilirlik aracı sayesinde web sitesinden daha rahat hizmet alabiliyor.

Dijital dünyada engelleri kaldıran Türk Telekom tüm bunlara ek olarak engelli, gazi ve şehit yakınlarına özel bireysel faturalı ve faturasız mobil, evde internet ve ev telefonu tekliflerinde yüzde 25 ek fayda sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, Türk Telekom olarak, öncelikli odak noktalarından biri müşterilerine en iyi deneyimi sunmak olduğunu belirtti.

Özden, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarını gözeterek ‘Herkes için erişilebilir iletişim' ilkesi ve 'insan odaklı’ hizmet anlayışımızla engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran uygulama ve projeleri hayata geçiriyoruz. Teknolojiyi iyiliğe ve faydaya dönüştürme vizyonumuzla engelli bireylerin dijital kanallarımızdaki deneyimini iyileştirmek üzere web sitemizin erişilebilirliğiyle ilgili düzenlemeler gerçekleştirdik. Yapay zekâ destekli bu son geliştirmeler sayesinde görme engelliler görsel betimleme, işitme engelliler işaret dili çevirisi ve disleksi tanısı konmuş bireyler de erişilebilirlik aracı ile sitemizde kolay bir şekilde hizmet alabiliyor. Bundan sonraki projelerimizde de teknolojiyi toplum faydası adına dönüştürmeye devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Ismail 4 ay önce Şikayet Et
    4 gundur İnternet bağlantım kesildi arıza kaydı oluşturdum şikayet kaydı olustusturdum ilgilenen yok yazıklar olsun turk telekoma
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    şehir merkezinde İnternet için müracaat ettim 10 ay oldu hala bağlantı yapılmadı.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Telekom önce kendi alt yapısına baksın devrilen direği bile düzeltmiyor
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Özelleşince 4 yıldır internet altyapısı bekliyorum dahada gelmez neymiş efrndim bu mahalleden 5 kişi internet alabilirmiş
    Cevapla
  • BoraCan 4 ay önce Şikayet Et
    Birde çekse herde çekmiyo İstanbulda dahi birde fiyatta dğerleri ile yarışıyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"