Samsung'un kâr oranı sert çakıldı!

Samsung, çip ve elektronik talebinde toparlanmanın gelirlere büyük bir katkı sağlamamasının ardından kârının yüzde 34 düştüğünü açıkladı.

Samsung'un kâr oranı sert çakıldı!
Samsung'un kâr oranı sert çakıldı!
GİRİŞ 31.01.2024 11:52 GÜNCELLEME 31.01.2024 11:52

Samsung Electronics Co. çip ve elektronik talebinde uzun zamandır beklenen toparlanmanın dünyanın en büyük hafıza çipi üreticisi için çok az getiri sağlamasının ardından son çeyrekte üst üste dördüncü çeyrek kâr düşüşünü açıkladı.

Samsung 2023 yılının son çeyreğinde net gelirinin %74 düşerek 6,02 trilyon won (4,5 milyar dolar) olduğunu açıkladı.

Şirketin faaliyet kârı, ay başında açıklanan ön rakamlara paralel olarak 67,77 trilyon wonluk satış üzerinden geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34,4 azalarak 2,82 trilyon won oldu.

Samsung, 2023 mali yılının tamamında %14,3 düşüşle 258,94 trilyon won gelir elde ederken, yıllık faaliyet karı 6,57 trilyon won oldu ve 2008'den bu yana ilk kez yıllık faaliyet karı 10 trilyon wonun altına düştü.

Samsung'un bellek işinden sorumlu başkan yardımcısı Kim Jaejune, "Lider HBM tedarikçisi olarak rekabet gücümüzü proaktif bir şekilde sağlamlaştırmayı planlıyoruz," dedi ve üretken yapay zekanın talebi artıracağını sözlerine ekledi. Samsung'un ölçeğinin, yılın ikinci yarısında HBM'nin yükseltilmiş bir versiyonuna geçmesine yardımcı olacağını söyledi.

Samsung, geçen yıl yatırım harcamaları için 53,1 trilyon won harcadığını ve bunun 48,4 trilyon won'unun gelişmiş düğümlere odaklanan yarı iletkenlere harcandığını söyledi. Kim, bu yatırımın bu yıl yürürlüğe gireceğini söyledi. Samsung'un çip operasyonlarının ilk çeyrekte karlılığa döneceğini söyledi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!