HAVELSAN ve INTRA arasında simülasyon mutabakatı!

HAVELSAN ile Suudi Arabistan merkezli INTRA Defense Technologies, askeri simülasyon teknolojileri geliştirmek için mutabakat muhtırası imzaladı.

HAVELSAN ve INTRA arasında simülasyon mutabakatı!
HAVELSAN ve INTRA arasında simülasyon mutabakatı!
GİRİŞ 09.02.2024 09:35 GÜNCELLEME 09.02.2024 09:36

HAVELSAN ve INTRA Defense Technologies, 5 Şubat 2024 tarihinde Riyad’ta bir Mutabakat Muhtırası (MOU) imzaladı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün de katıldığı törende, HAVELSAN’ın simülasyon ve pilot eğitim teknolojilerindeki uzmanlığı ile INTRA’nın askeri tasarım, mühendislik, geliştirme, üretim ve lojistik destek alanlarındaki uzmanlığının sinerji oluşturması hedefleniyor.

Mutabakat Zaptı, HAVELSAN’ın savunma ve simülasyon teknolojilerindeki engin tecrübesi ile INTRA’nın yenilikçi yaklaşımlarını ve teknik uzmanlığını bir araya getiren bir iş birliğinin ana hatlarını belirliyor. İki şirket arasındaki bu ortaklık, yeni nesil savunma stratejilerinin dinamik gereksinimlerini karşılayan gelişmiş askeri simülasyon çözümleri üretmeyi amaçlıyor.

Şu ana kadar HAVELSAN; F-16, T129 ATAK Taarruz Helikopteri, Airbus/Boeing Yolcu Uçakları, AV-8, keskin nişancı, denizaltı platformları, S-70 Black Hawk/Seahawk, AS-532 Cougar, CN-235, T-38M ve KT-1T gibi ürünler için çeşitli simülatörler geliştirdi.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı