Bill Gates açıkladı: Üç meslek yapay zekadan etkilenmeyecek!

Bill Gates'e göre yapay zekadan kurtulacak sadece üç iş bulunuyor. Milyarder CEO, ilerleyen zamanlarda yapay zekanın birçok işi etkileyeceğini ancak sadece üç meslek grubunu teğet geçeceğini belirtti.

Bill Gates açıkladı: Üç meslek yapay zekadan etkilenmeyecek!
Bill Gates açıkladı: Üç meslek yapay zekadan etkilenmeyecek!
GİRİŞ 13.04.2024 16:58 GÜNCELLEME 13.04.2024 17:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Teknoloji ve bu alandaki gelişmeler söz konusu olduğunda, Windows'un kurucularından olması nedeniyle Bill Gates ismi ilk akla gelenlerden biri. Onun söylediği her şey bu alanda uzmanlaşmış pek çok kişi tarafından dikkate alınıyor.

Bu nedenle, sahneye büyük bir güçle çıkan ve bildiğimiz şeyleri değiştirmeyi vaat eden bir teknoloji olan yapay zeka konusundaki son açıklamaları özellikle dikkat çekiciydi.

2025 YILINA KADAR İŞLERİN YÜZDE 60'I YAPAY ZEKADAN ETKİLENECEK

Gates, yapay zekanın hakim olduğu yakın bir gelecek öngörmekle birlikte, bu tür bir teknolojiden 'kurtulacak' birkaç iş olacağına inanıyor. 

Aslında bu risklerden biri de yapay zekanın birçok işte insanların yerini alması ve bunun da işlerin yok olmasına yol açmasıdır ki Uluslararası Para Forumu 2025 yılına kadar işlerin %60'ının yapay zekadan bir şekilde etkileneceğini belirterek bunu zaten öngörmüştür.

10 yıl içinde yok olacak meslekler belli oldu! İşte geleceğin meslekleri10 yıl içinde yok olacak meslekler belli oldu! İşte geleceğin meslekleri

BILL GATES ÜÇ "BAĞIŞIK" İŞİ AÇIKLADI

Windows kurucu ortağı, yapay zeka araçlarının pek çok işin ve sürecin otomatikleştirilmesine olanak sağlayacağı konusunda net, ancak bu tür araçların insanları nasıl etkileyebileceği konusunda özellikle kötümser değil ve aslında birçok alanda yardımcı olacaklarına inanıyor.

Bununla birlikte, yakın gelecekte yapay zekaya karşı "bağışık" olacak sadece üç iş olacağını savunuyor ve bu yeni teknoloji dalgasına "direnecek" tek işlerin enerji ile ilgili işler, biyoloji ile ilgili pozisyonlar ve yapay zeka araçlarının tasarımı ve işletilmesinde uzmanlaşmış tüm profesyoneller olacağını belirtiyor.

Girişimci, bu üç alanın doğası gereği, insanların değiştirilemeyeceği tek alanlar olacağına inanıyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Murat 2 hafta önce Şikayet Et
    Hepsi boş işler insanlara heyecan lazım bu sözlerini de allayip pullayip veriyorlar insanlar konuşsun oyalansin başka bir şey değil
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne yani dünyayı yöneten adammı bu Bill. Onun işinin servetinin yarın yok olmayacağı garantimi yani. Neden onun söylediklerini bu kadar önemyorız. Rızkı veren Allah nereden nasıl geleceğini Allah bilir. Boşverin bu keferelerin dediklerini.
    Cevapla
  • neofly34 2 hafta önce Şikayet Et
    Yeterli noktaya gelince ölümcül covidi salıp dünya nüfusunu 2 milyara kadar düşürme planları var . Allahın da bir planı var elbet
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu