Ticaret Bakanlığından net uyarı: Servis ücreti alan işletmeye dev ceza! 'Taviz yok'
Ticaret Bakanlığı, "servis ücreti" tahsil etmek isteyen işletmelerin tespit edilerek, gerekli cezaların uygulanmaya devam edileceğini bildirdi. Bakanlıkbu kapsamda İstanbul'da bir restorana 274 bin liralık ceza kesildiğini duyurdu.
- Ticaret Bakanlığı, restoran, lokanta, kafe ve pastanelerde "servis ücreti", "masa ücreti" ve "kuver" adı altında ek ücret alınmasını yasaklamıştı.
- Bakanlık, servis ücreti almaya devam eden işletmelere yönelik denetimlerin sürdüğünü ve gerekli cezaların uygulanacağını açıkladı. İstanbul'da bir restorana, servis ücreti tahsil ettiği için toplamda 560 bin lira ceza kesildi.
Ticaret Bakanlığı, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle restoran, lokanta, kafe ve pastane gibi işletmelerde "servis ücreti", "masa ücreti" ve "kuver" adı altında zorunlu ek ücret alınmasını yasaklamıştı. Yeni düzenlemeyle tüketiciler sadece sipariş ettikleri ürünlerin bedelini ödeyecek.
Ticaret Bakanlığı, servis ücreti almaya devam eden işletmelerin mercek altında olduğunu duyurarak yeni bir uyarı yayınladı.
HANGİ AD ALTINDA OLURSA OLSUN 'SERVİS ÜCRETİ' YASAK
- Bakanlıktan yapılan açıklamada, hangi ad altında ve hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, servis ücretinin kaldırıldığı hatırlatıldı.
Servis ücreti tahsil etmek isteyen işletmelerin tespit edilerek, gerekli cezaların uygulanmaya devam edileceğine işaret edilen açıklamada, "Ticaret Bakanlığı olarak, tüketicilerimizin ekonomik menfaatlerinin korunması, piyasalarda adil ve şeffaf ticaret düzeninin sağlanması ve mevzuata aykırı uygulamalarla etkin mücadele edilmesi amacıyla denetimlerimizi kesintisiz şekilde sürdürmekteyiz." ifadesi kullanıldı.

SERVİS ÜCRETİ ALAN RESTORANA DEV CEZA
- İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde faaliyet gösteren bir restoran işletmesinde gerçekleştirilen denetimde, tüketicilerden 69 ayrı işlemde "servis ücreti" tahsil edildiği tespit edildiği aktarılan açıklamada, ilgili mevzuat doğrultusunda işletme hakkında 274 bin 137 lira idari yaptırım uygulandığı belirtildi.
Ayrıca iş yerinde satışa sunulan 72 ürünün fiyat bilgisinin giriş kısmında yer alan menüde bulunmadığının belirlendiği ve bu kapsamda 286 bin 56 lira idari yaptırım uygulandığına değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bununla birlikte, 6 farklı üründe haksız fiyat artışı yapıldığı yönünde tespitler üzerine, ilgili ürünler hakkında inceleme başlatılmış ve dosya Haksız Fiyat Artışı Değerlendirme Kurulu'na sevk edilmiştir. Ticaret Bakanlığı olarak, tüketicilerimizin korunması, fiyat şeffaflığının sağlanması ve piyasada adil rekabet ortamının sürdürülmesi amacıyla denetimlerimize tavizsiz şekilde devam edeceğiz."
-
Ertuğrul 1 ay önce Şikayet EtDevleti soyan hırsızlar var bakanım ne yazık ki adalet sağlayıcılar hırsızın çaldıkları ile kurduğu varlığı hak diye iade ediyor. Ticaret il müdürleri kontrolör ve müfettişleri 3 maymunu oynuyor.Beğen
-
Kayacık 1 ay önce Şikayet EtGereksiz bir uygulama. Ne ücreti alınırsa alınsın ben cebimden çıkan paraya bakarım. Cepten çıkan para yediğiniz yemeğin ücretidir. Bunu dikkate alarak o lokanta ya giderim yada gitmem. Ama toplam o yüksek ücreti adam veriyorsa bırakın yesin, içsin.Beğen
-
Hasan adıyaman 1 ay önce Şikayet EtHer mahallede zaten okul vardır,neden çocuklar mahalledeki okullarda eğitim göremiyorlar taşımalı eğitim sistemi getirildi bilen varmı.Beğen
-
ahmet 1 ay önce Şikayet EtHaberi bile okumamışsın. Okul servisi değil, restoranda ki hizmet ücretiBeğen Toplam 1 beğeni
-
German 50 1 ay önce Şikayet EtAlmanyada bir işyeri aniden kapanıyorsa demekki ya Maliye ya Zabita birisi vergi öbüru, Hijyenik, yani Türkiye de Ceza pek etki göstermiyor,,, 3 gün Kapalı kalsın bakalım ne oluyorBeğen
-
ramçoloji 1 ay önce Şikayet EtKafaya bak. Cep telefonu nuda çıkarsınmı.Beğen