30 yıllık gazete son baskıyı yaptı

‘The Independent’ 30’uncu yılında kağıt baskıya veda dedi. Tirajları 40 bine düşen gazete artık internetten yayımlanacak

30 yıllık gazete son baskıyı yaptı
30 yıllık gazete son baskıyı yaptı
GİRİŞ 27.03.2016 02:54 GÜNCELLEME 27.03.2016 02:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İngiltere'de 30 yıldır liberal ve sol çizgide yayım yapan önde gelen gazetelerinden 'The Independent' dün son kez basıldı. Bugünden itibaren sadece internet üzerinden yayımlanacak gazete son kağıt baskısında 4 hatıra eki de verdi.

Gazetedeki son başyazıda, "30 yıl boyunca riyakarlıkla, cehaletle, despotlukla, yoksullukla, klişelerle, yalanla ve şöhret magaziniyle mücadele ettik. Yaptıklarımızı önemsiyorsanız, bize katılın, online olarak okumaya devam edin." ifadeleri kullanıldı.

BAŞBAKAN: ÜZÜCÜ

Gazetenin son kağıt baskısında, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın "The Independent'ın son kağıt baskısını görmek üzücü. 30 yıl boyunca bu gazete düşünceli ve basiretli bir şekilde olayların kaydını tuttu. Belki her zaman aynı fikirde değildik ama Independent İngiltere'nin özgür basınının kalbinde hiç şüphesiz önemli bir rol oynadı." sözlerine yer verildi.

Son döemde günlük tirajı 40 bine düşen gazeteyi Rus milyarder Alexander Lebedev 2010'da sembolik 1 sterlinlik bedeli ödeyerek satın almıştı. Gazete 2003'te Irak'ın ABD ve İngiltere'nin öncülüğündeki koalisyon güçlerince işgaline karşı yaptığı yayımla dikkati çekmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • f_dogan76 8 yıl önce Şikayet Et
    bunları örnek alıp, kendini tamamen imha etmek dileğiyle hadi bakalım cumhuriyet sen de bu kervana katıl.
    Cevapla
  • Vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yakında cumhuriyet hast Kapıya kilit vurur bizde görürüz inşaalllah
    Cevapla
  • erhan türüdü 8 yıl önce Şikayet Et
    darısı Cumhuriyet ile Hürriyetin başına inşallah
    Cevapla
  • Sadettin 8 yıl önce Şikayet Et
    kimbilir müslümanların üzerinde ne namussuzluklara imza attı.Rabbim inşaallah bizdeki namussuz gazeteleride bu duruma düşürür
    Cevapla
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    Normal yani bizde de 700 bin civari satan gazete vardi hirsizlar el koydu napacaksin oyle yada bole sonu geliyo
    Cevapla
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Salih, bayi satışı 20 bin olup işadamlarına zorla satın aldırılan , dersane öğrencilerinin cep harçlıklarına el koyularak satın aldırılan, kapılara istemeden bırakılan SAMAN gazetesinden mi bahsediyorsun. Bom boş bir gazeteydi. Ağlamak için hadi başka kapıya gülüm, Naş.
    Cevapla
  • reis 8 yıl önce Şikayet Et
    ne 700 bini rüyamı görüyonuz o saman gazetenin toplasan tirajı 10 bini geçmez işiniz gücünüz hile onda bile manipülasyon yapıyorsunuz siz hükumet hakkında ne düşünüyorsanız Allah size 10 katını versin inşallah.
    Cevapla
  • hasan calik 8 yıl önce Şikayet Et
    zorla abone yapilan gazeteden bahsediyorsun yani. inun tiraji bi aralar 1milyojln civariydi. simfi hirsiz dedigin kisiler el koydu ve devlet feraha kavustu. hem hirsiz dedigin calar ve hic bisey yapmaz. ama senin hirsiz dediklerin turkiyeyi saha kaldirdi. bir suru yol, havaalani, kopru, marmaray vs. yapti. hatta turkiyenin itibarini geri kazandirdi. eger o kadar onurluysan hirsizlarin yaptigi seyleri kullanmazsin. hatta parasini da almazsin. o kadar onurlumusun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!