HDP'li Paylan terörist Vramyan'ı övdü

HDP'li vekil Garo Paylan Meclis'te Ermeni terörünü överek neye hizmet ettiklerini ortaya koydu.

HDP'li Paylan terörist Vramyan'ı övdü
HDP'li Paylan terörist Vramyan'ı övdü
GİRİŞ 25.04.2016 08:00 GÜNCELLEME 25.04.2016 08:00
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

HDP'li Garo Paylan, Meclis-i Mebusan'nda görev yapmış ve daha sonra öldürüldüğü iddia edilen Ermeni kökenli milletvekilleriyle ilgili araştırma önergesinde Ermeni terörünün önde gelen isimlerinden Vramyan adlı teröristi övdü. Paylan hendek terörünün mucidi olan Vramyan adlı teröristi överken aslında neye ve kime hizmet ettiklerini de bir kez daha kanıtladı. Yeni Şafak'tan Hüseyin Likoğlu bugün yazısında Paylan'ın durumunu deşifre etti.

İşte Likoğlu'nun o yazısı:

HDP'li Garo Paylan, Meclis-i Mebusan'nda görev yapmış ve daha sonra öldürüldüğü iddia edilen Ermeni kökenli milletvekilleriyle ilgili araştırma önergesi verdi. Paylan, sözünü ettiği milletvekillerinin fotoğraflarını hem HDP'nin sıralarında sergiledi hem de Meclis kürsüsünde tek tek gösterdi.

400 ŞEHİDİMİZİN KATİLİ

Paylan'ın gösterdiği fotoğraflara tek tek baktım. Özellikle merak ettiğim bir isim vardı. İlk başta merak ettiğim ismi göremedim. Ama bir fotoğraf dikkatimi çekti. Fotoğrafta Onnik Tertsakyan yazıyordu. Gerekli araştırmadan sonra aradığım kişiyi buldum. Meğer Onnik, benim aradığım Arşak Vramyan'mış. Paylan niye herkesin bildiği Vramyan yerine Tertsakyan adını kullandı bilmiyorum ama Vramyan'ın kim olduğunu söyleyebilirim. Vramyan, Van ve bölgesinde milletvekili olduğu halde terör örgütü Taşnak'ın elebaşılığını yapmış. Elinde de 400 şehidimizin kanı var.

Arşak Vramyan'ın kim olduğunu dönemin Van Valisi Cevdet Bey'den dinleyelim. Cevdet Bey, dönemin İçişleri Bakanı Talat Paşa'ya Van ve bölgesinde yaşanan Taşnak terörü ile ilgili bir rapor yazar. Raporda, Taşnak'ın liderlerinden yöntemlerine kadar bütün ayrıntılar yer alıyor. İşte Cevdet Bey'in raporundaki Vramyan:

HENDEK TERÖRÜNÜ İCAT EDEN ERMENİ ÇETECİ VRAMYAN

“Taşnak Komitesi'nin burada başlıca üç lideri vardı. Biri milletvekili Vramyan, diğerleri aslen Rusyalı olup savaşın ilanıyla Osmanlı vatandaşlığına geçen ve on-on iki seneden beri bu bölgede liderlik yapan Aram ve İşhan idiler.”

Rapordaki bir ayrıntı günümüze adeta ayna tutuyor. Terör örgütü PKK'nın uyguladığı hendek ve tünel terörünü 100 yıl önce Vramyan'ın icat ettiğini gözler önüne seriyor: Vramyan'ın hendek terörü şu ifadelerle raporda yer alıyor:

ŞEHİRDE BÜYÜK KATLİAM YAPTILAR

“Şehirdeki asiler, toprak evlerin zemin katında duvar diplerini kazıp yer seviyesinde delikler açtıklarından binaların üst kısımları yıkıldığı halde yerlerini bırakmıyorlar. Dışarıdan bakmak da mümkün olamıyor.”

Cevdet Bey, Taşnak terörünü kimin desteklediğini ve nasıl silah temin ettiğini de anlatıyor raporunda.

“Taşnak Komitesi'nin daha önce şehir merkezine ve köylere yığdığı silah ve cephaneden iki bin silah ve iki milyon kadar fişeğe, bin dokuz yüz yedi senesinde el konulmuştu. El konulan bu silahların bir kısmının ve özellikle çok miktarda cephanenin, Kolordu Kumandanı emekli Cabir Paşa tarafından bir bahane ile Ermenilere verildiği anlaşılıyor. Ermeni komitesi İkinci Meşrutiyet'in ilanından sonra Rusya'dan ve İran'dan yine pek çok silah getirtmiştir.”

Tıpkı bugün PKK'nın yaptığı gibi…

“Şehrin içinde Düyûn-ı Umumiye, Reji, Osmanlı Bankası, Telgraf ve Posta daireleri ihtilalin ilk gecesi yandı. Müslüman dükkanlarını ateşe verdiler. Çarşıya sığındıklarında oraya hücum edildiği zaman yakıp, çıktılar.”

SENARYO AYNI OYUN AYNI

100 yıl önceki Taşnak terörü ne kadar da tanıdık geldi bize değil mi? Taşnak terörünün 100 yıl önce dayandığı yöntemleri günümüzde PKK uyguluyor. 100 yıl önce Taşnak terörüne destek verenler bugün PKK'ya destek veriyor. Dün Taşnak terörü, bölgedeki Müslüman Kürt halkına eziyet ediyordu, bugün PKK terör örgütü… Senaryo aynı, senarist aynı, oyun büyük…

YORUMLAR 65
  • ankara 8 yıl önce Şikayet Et
    bir teröriste türkiye cumhuriyetinin meclisinde övgüler diziliyor.... buna tahammülümüz gittikçe azalmaya başladı boğazımda bir iştah hissediyorum ama bu açlık yemeğe değil bu hainlerin kanına.....
    Cevapla
  • karakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ekmeğimizi,suyumuzu,içerek havamızı soluyarak milletvekili maaşı alarak böyle rahatça meydan okuyarak çocuklarımızı katledenlerle omuz omuza olan alenen kabımıza pisleyen sözde vekilleri tarih bir daha yazarmı....
    Cevapla
  • Uğur Göktürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Asala niye bitti? pkk kurulduğu için. Dikkat edin pkk kurulduğu tarihlerde, asala kendini lav ettiğini söylüyor. Sebebi belli işte, pkk ı kurdular. Ermeniler 30 sene kürt çocuklarını öldürdü. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti kurulurken, ermenilerin yaşadığı bölgelere kürtleri yerleştirdi. kürtler de eski türkmen beyliklerindeki boy kavramı gibi aşiret kavramı vardır. pkk'a katılanlara bakın, hiçbiri aşiret mensubu değiller. Aşiretlerden genelde korucu çıkıyor. 90 yıl önce birkaç büyük aşireti(koç giri gibi) isyana teşvik eden bu ermeniler yüzünden bu aşiret mensubu silahlı on binlerce kişi vatana ihanet ettiği için öldürülüyor.
    Cevapla
  • biz neyiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Alman meclisinde de Türkler var Almanya ya ihanet ettiklerine rastlanılmış mıdır. Açıkçası, nasıl ki Türk bayrağını yerlerden eğilerek kaldıran GÜÇ gibi artık meclisin ayaklar altından kaldırılıp olması yere konulmalıdır. Bunca fitne fesad hıyanet bir araya gelmiş, suçüstü yapılmalı. Meclisimiz vatanını seven kalan vekiller tarafından kurtarılmalıdır.Atılacak adımlar hemen ve anlık olmalı. Meclis artık bu vatana hizmet etmelidir.Onları da erivana gönderin orada yapacaklarını yapsınlar. Yoksa filinta ile diriliş uyku hapı mıdır?
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah ,bunların sıfatlarına yansıtmış nasıl birileri olduklarını iman nasip olmasın siz gibilere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kavgayı ayıran polis memuruna kafa attı
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı