Sözcü'den Peygamberimize büyük nezaketsizlik

Sözcü gazetesi Prof. Dr. Şerif Mardin’in vefatı sonrası yayınladığı Mardin biyografisinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'e karşı büyük bir nezaketsizlik sergiledi.

Sözcü'den Peygamberimize büyük nezaketsizlik
Sözcü'den Peygamberimize büyük nezaketsizlik
GİRİŞ 07.09.2017 17:13 GÜNCELLEME 07.09.2017 17:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en önemli sosyal bilimcilerinden Prof. Dr. Şerif Mardin, vefatıyla Türkiye'yi büyük bir hüzne boğarken, Sözcü gazetesi hem Mardin'e hem İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'e hem de Müslümanlara karşı büyük bir nezaketsizliğe imza attı.

İslami hassasiyet sahibi vatandaşlar aleyhindeki yayınlarıyla tanınan Sözcü, son olarak Prof. Dr. Şerif Mardin'in biyografisi üzerinden Müslümanların kutsalını hafife aldı. Gazete, Mardin biyografisinde Müslümanların, ismini ''Hazreti Muhammed'' olarak andıkları ve salavatlarla yad ettikleri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'i ''Muhammed'' olarak andı.

Gazete, şu ifadeleri kullandı:

''1927 yılında İstanbul'da doğan Şerif Mardin, Galatasaray Lisesi'nde başladığı orta öğrenimini ABD'de tamamladı. Kökleri Muhammed'in torunu Hüseyin'e kadar gittiği iddia edilen Mardinizade ailesine mensuptur ve baba tarafından Betül Mardin ve Arif Mardin'in kuzenidir.'' 

YORUMLAR 2
  • emin 6 yıl önce Şikayet Et
    Gazi M. Kemal de, el yazması mektupları ve kitaplarında "Muhammed" tabirini kullanır. Sözcü bundan etkilenmiş olabilir. Örn. "Muhammedin koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kuran denir." der bizzat hazırlattığı 1931 tarihli Lise 2 Orta Zamanlar ders kitabında.
    Cevapla
  • bilal 6 yıl önce Şikayet Et
    tiniyeti bozuk adamların kanında var. Hazımsızlık bunlarda genetik. Pis ırkçılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler