Ferrarili çete liderine 39 yıl hapis
Uyuşturucu baronu Nejat Daş'ın kardeşi Vahdet Daş'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 22 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Çete liderine 39 yıl hapis istendi.

"Ferrarili çete" olarak adlandırılan çete hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelilerin uyuşturucudan elde ettikleri parayla lüks otomobiller aldıkları ifade edildi. "Suç örgütü kurmak" ve "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 39 yıl hapsi istenen tutuklu sanık Vahdet Daş'ın, yapılan teknik ve fiziki takipler sonucu uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir suç örgütünün lideri olduğu iddia edildi.
Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aksoy tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin yaptıkları telefon görüşmelerinde gizliliğe dikkat ettiği ve şifreli konuşmalar yaptığı belirtildi. Daş'ın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği parasal değerleri menkul ve gayrimenkul olarak değerlendirdiği ve bunları akrabalarının üzerine kaydettirdiğinin belirtildiği iddianamede, Daş'ın uyuşturucu parasıyla aldığı araçları kendisinin kullandığı, uyuşturucu ticaretinden elde ettiği kazancı bu yöntemle aklamaya çalıştığı kaydedildi.
İddianamede faaliyetlerinin izlenmesini engellemek için 8 farklı ikamet adresi kullandığı, telefon kullanmadığı, görüşmelerini ankesörlü telefonlardan ya da örgüt üyelerinin aracılığıyla yaptığı belirtilen Daş'ın sürekli arabalarını değiştirdiği ifade edildi.
Vahdet Daş'ın "örgüt kurmak ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 39 yıl hapsi istenen iddianamede, diğer sanıkların ise "örgüte üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 13 yıldan 36 yıla kadar değişen yıllarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
İHA