Küçük tabakta yavaş yiyin!

Diyetisyen Duygu Baydur 'Şişmanlığın en önemli sebeplerinden birinin hızlı ve büyük tabakta yemek yemek' dedi.

Küçük tabakta yavaş yiyin!
Küçük tabakta yavaş yiyin!
GİRİŞ 20.01.2014 10:45 GÜNCELLEME 12.02.2016 15:46

Şişmanlığın en önemli sebeplerinden birinin hızlı ve büyük tabakta yemek yemek olduğunu söyleyen Acıbadem Beylikdüzü Tıp Merkezi'nden Diyetisyen Duygu Baydur, büyük boy tabak ve kase kullanan kişilerin farkında olmadan ihtiyacından fazla yemek yediklerini söyledi.

Cornell Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada paketten yenilen atıştırmalıkların da farkında olmadan çok tüketildiğinin ortaya konduğunu söyleyen Baydur, “Daha az yemek için mümkün olduğunca küçük tabakları ve kaseleri seçin” dedi.

Fazla kilolu kişilerin hızlı yemek yediğine de dikkat çeken Baydur, “Hızlı yemek yediğinizde midenizle beyniniz arasındaki iletişim için yeterli zaman geçmez. Beynimiz doygunluk sinyalini yemeğe başladığımızdan 15-20 dakika sonra alır. Eğer siz yemeğinizi 10 dakikada bitirirseniz ihtiyacınızdan fazla yemeniz kaçınılmazdır. Yemenizi yavaşlatmak için, daha küçük ısırıklar alın, ısırıklar arasında çatalınızı masaya koyun ve her lokmayı iyice çiğnediğinizden emin olun. Ayrıca, yemek boyunca su içmek sizi yavaşlatacak ve doymuş hissetmenize yardımcı olacaktır” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Küçükbaş hayvanda stokçuluğun kurban fiyatlarını artırdığı iddiası
Süper Lig'de 7 maç sona erdi! Bir takım daha düştü