200 kilo kanser! Antep fıstıklarına el konuldu
Balıkesir'de, kanserojen etki gösteren aflatoksini limitin üzerinde içerdiği belirlenen 200 kilogram Antep fıstığına el konuldu.

GİRİŞ 10.02.2015 11:10
GÜNCELLEME 10.02.2015 11:12
Dursunbey Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin rutin gıda kontrolleri sırasında bir kuruyemişçi dükkanından aldıkları Antep fıstığı örnekleri, laboratuvarda incelendi. Vakumlu paketlerde satışa sunulan Antep fıstıklarının, kanserojen etki gösteren aflatoksini limitin üzerinde içerdiği tespit edildi.
Kuruyemişçideki 200 kilogram ürüne el koyan ekipler, bu ürünün alındığı firmanın bulunduğu İstanbul'da, ilgili İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine bilgi verdi. Bunun üzerine söz konusu firmaya 30 bin lira idari para cezası uygulandı.
Yetkililer, Antep fıstığının aflatoksin oluşumu bakımından riskli gıdalar arasında yer aldığını belirterek, el koydukları ürünün imha edileceğini bildirdi.
KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
-
aykut 10 yıl önce Şikayet Et30 bin lira çok yüksek bir ceza. Bir daha yapmazlar artık. :-)Beğen
-
Ahmet 10 yıl önce Şikayet EtBu yakalanan yakalanmayan hangi vatandasın evinde acaba vatandaş olarak neyi yiyecegimizi şaşirdik tarim bakanlığının üretimde ölcüsu yokmu üretimde kontrol yokmu piyasaya suruldukten sonra kontrol oluyor kanserli yiyecekler türkiye izin var artık yeterBeğen Toplam 3 beğeni
-
güçlü türkiye 10 yıl önce Şikayet EtSorumluların vebali çok mısır çarşısında tonlarca satılıyor denetimler çok vasat.Beğen Toplam 1 beğeni