Sağlıkta bir devrim daha! 6 ay sonra devrede...

Aile hekimliklerini sil baştan düzenleyecek yeni bir çalışma başlatıldı. Bakan Müezzinoğlu, "Butik hastanelere dönüştüreceğiz" dedi

Sağlıkta bir devrim daha! 6 ay sonra devrede...
Sağlıkta bir devrim daha! 6 ay sonra devrede...
GİRİŞ 15.12.2015 08:09 GÜNCELLEME 15.12.2015 09:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eylem planı kapsamında önümüzdeki 6 ay içinde üç önemli düzenlemeyi hayata geçireceklerini açıkladı.

Pakette, sağlık personeline yönelik şiddet olaylarını önlemeye yönelik önlemler, aile hekimliği ve bakanlıktaki çift başlılığa son vermeye dönük düzenlemeler bulunuyor. Gazetecilerle sohbet eden Müezzinoğlu, önümüzdeki haftalarda TBMM'ye sevk edilecek sağlık paketini anlattı.

ŞİDDETE LİSTE: Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için çok farklı öneriler geliyor. X-Ray'dan geçirmek, şiddet uygulayanları sağlık hizmeti almaktan mahrum bırakmak gibi öneriler var. Şiddet uygulayanların bir listesi olmalı. Bunlar tüm boyutlarıyla görüşülüyor.

YENİ BİNALAR YAPILACAK: Aile hekimliği nöbetten işleyişe, binalarına kadar yeniden ele alınacak. Artık hastaneler gibi aile sağlığı merkezlerini de devlet olarak biz yapacağız. 3-4 aile hekiminin olduğu yerde bir diş hekimi, bir acil ambulans istasyonu olacak. Buralar psikolog ve diyetisyenlerin de olacağı butik hastanelere dönüşecek. Sabah 8'den akşam 20'ye kadar 7 gün hizmet verecek. İlk etapta bin, toplam 3 bin böyle bina yapacağız.

5 YILDA 30 BİNE ÇIKACAK

Bakan Müezzinoğlu, "Uzun vadede Türkiye'nin aile hekim sayısı artarsa buralarda 5-10 yıl sonra 24 saat hizmet verecek duruma dönüşebilir. Ama şu anda Türkiye'nin hekim sayısı ona imkân vermiyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde aile hekimliğini 30 bine çıkaracağız" dedi. (Sabah)

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 13
  • Yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    Eyüp Emniyettepe mah. sağlık ocağınada bekleriz sn. bakanı barakayı çevirsin bakalım butiğe.
    Cevapla
  • Gerçek 8 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık Bakanlığı nihayet gerçeği gördü geçte olsa. Zira aile hekimliği sadece ilaç ve rapora yarıyordu.Yanında, diş doktoru, psikolog, diyetisyen, acil gibi has elemanlardan yoksundu.Dolayısı ile yük yine hastane ve tıp fakültelerinde idi. Tebrik ederim.
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanı müezzinoğlu bir tek aile hekimlerine kafayı takmış başka icraat yok.Önce saçma sapan bir uygulama olan Aile hekimlerinin Devlet hastahanelerinde nöbet tutması Aile sağlığı elemanlarının Hastahane servislerinde nöbet tutması gibi saçma sapan bir uygulama getirdi ,o olmadı sonra döndü Aile hekimliklerine hafta sonu cumartesi nöbeti getirdi ceza puanı derken sindirdi tabii.Şimdi 7 gün 24 saat butik hastahane bu ne ya bu hekimlerin bu hemşirelerin hiç mi ailesi çoluk çocuğu yok bu yani bir tek sağlıkta mı devrim olacak neden diğer kurumlar personeline daima sahip çıkarken bu müezzinoğlu daima personelini yani özellikle aile hekimliği personelini halden hale sokmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Atabey 8 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir anlama şekli bu. Hiç mi ailesi çoluk çocuğu yok diyorsun. 7 gün 24 saat aynı doktor, hemşire v.s. çalışmayacak. Ama amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek size göre. Aynı CHP kafası; ne olursa olsun eleştireyim diyorsun. İşinize gelmiyor, Ak Partinin yaptığı icraatları körü körüne eleştirin bakalım.
    Cevapla
  • murat yaramış 8 yıl önce Şikayet Et
    Recep akdağ sağlıkta devrim yaptı.müezzinoğlu sadece bozdu onun yaptıklarını.mesai saatleri dışında özel hastanelerde ssk bile geçersiz oldu.önceden 12 tl fark ödeyerek istediğin yerde muayene oluyordun şimdi 100 tlye kadar çıkıyor fark.geceleri devlet hastanesinde çocuk doktoru yok bakırköy hariç.ordada uzman yok.mecbur müzezzinoğlunun hastanesi avcılar hospitala gidiyorsun ordada soyuyorlar.bu adam sadece soyma devrimi yaptı.
    Cevapla
  • Arif BİLGİN 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir tane bile pratisyen hekim bırakılmamalı; tamamına ihtisas yapma mecburiyeti getirilmeli... Ancak o zaman sağlıkta devrim olur ve yerli yerinde verilen hizmet çok daha reel ve ekonomik verilir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam