Adliye önünde 'yanlışlıkla' ölmüşler

Gaziantep'te adliye otoparkı önünde meydana gelen çatışmada hayatını kaybeden 4 kişinin, yanlışlık sonucu vurulduğu ortaya çıktı.

Adliye önünde 'yanlışlıkla' ölmüşler
Adliye önünde 'yanlışlıkla' ölmüşler
GİRİŞ 14.03.2013 17:06 GÜNCELLEME 14.03.2013 17:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kalaşnikof tüfekle Dedekurt ailesinin üzerine ateş açan 20 yaşındaki Adem Ç.'nin, aralarında husumet bulunan iki gruptan biri olan ve aynı gün duruşmaları bulunan Serkan G. ve beraberindekileri öldürmek için adliye önüne geldiği anlaşıldı. Ancak vuracağı söylenen şahısları tanımadığı öğrenilen Adem Ç., mal paylaşma davasından çıkan başka bir aileyi hedef olarak seçti.

Gaziantep Adliyesi otoparkının önünde meydana gelen, 4 kişinin ölümü ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayda, hayatını kaybeden kişilerin yanlış anlamaya kurban gittikleri öğrenildi. Alınan bilgilere göre, geçtiğimiz yıl Gaziantep Cezaevi önünde çıkan çatışmada 4 kişi yaralanmıştı. Çatışmada yaralanan E.K.'nin, bir suç örgütünün lideri olan S.G. ile aralarında çıkan husumet devam etti. S.G.'nin adliyede duruşmasının öğrenilmesi üzerine de 20 yaşındaki Adem Ç.'den S G. ve beraberindekileri vurması istendi. İki ayrı suç örgütündeki kişilerin husumetinin ardından, Adem Ç. de sabah saatlerinde adliyeye geldi. Ancak öldürmesi söylenen kişileri tanımayınca, olayla hiçbir ilgisi olmayan ve mal paylaşımı davasından çıktığı öğrenilen mühendis Atilla Dedekurt, annesi Hatice Şenel Dedekurt, kız kardeşi Esra Dedekurt ile birlikte yanında bulunan Zeki Erdem Özümsöğüt'ün üzerine kalaşnikof silahıyla taradı. Olayda, Mehmet Kenan Dedekurt ile cezaevinde bir yakınını ziyaret eden Hasan Kılıcı yaralandı.

Olayda hayatını kaybeden mühendis Atilla Dedekurt'un Gaziantep'te sevilen ve saygı duyulan hayırsever bir işadamı olduğu öğrenildi. Atilla Dedekurt'un kız kardeşinin mahkemesi için adliyede olduğu ifade edildi.

Olaydan sonra kaçan zanlı Adem Çetin ise kaçtığı aracı olay yerine yaklaşık 1 kilometre uzakta terk ettikten sonra başka bir araçla Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Adem Ç.'nin sorgusunun ardından Gaziantep Emniyet Müdürlüğü çıkışında, "Herkes bilsin Urfalı ölmez" diye bağırdı. Adem Ç., "Kimse kendini mafya sanmasın. Bu memlekette Urfalılar var." dedi. Adem Ç., gazetecilerin "Pişman mısınız?" şeklindeki sorusuna da, "Ben değilim. Onları öldürdüm yetti." şeklinde cevap verdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • selimfirat 11 yıl önce Şikayet Et
    idamın olmadığı yerde. bu tipler racon da keser adam da. Sayın başbakan artık idamın vakti gelmedi mi?
    Cevapla
  • ethem başaga 11 yıl önce Şikayet Et
    özeleştiri. mafia, İtalyan köklü bir örgüt tür. Tavizsiz çok katı olan kuralları vardır. aynı şekilde Japon yakuzası da hukuku olan bir teşkilattır her iki örgütte de suçu her ne olursa olsun kadına ve çocuğa darp yada silahlı bir saldırı yapılmaz . Eskiden bizde de racon derlerdi yani bu alemin terbiyesiydi "racon"! terbiye kalktı. racon şimdi cezanın adı oldu. Dündar Kılıç, Nabi İnciler gibi adamlar raconu bilen "fakir babası" kabadayı insanlardı. şimdi Türkiye'dekilerin alayı ökçesiz, kuralsız, beldenaşağıcı, kamera önünde, "mermi manyağı yaparım" "Urfa'lıyı susturamazlar" gibi lakırtılarla şov yapan, siyah elbise ve rugan ayakkabıyla adam olduğunu zanneden kaybedecek bir şeyi olmayan korkak, sünepe,kıytırık adamlar, Yani her şey de olduğu gibi yeraltı dünyasını da kendimize benzettik vesselam
    Cevapla
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    dikkatsizlikten mi yatacaklar acep... garibim yanlış adamı vurmuş. yani meram hasıl olmamış. meram yanlış adamda hasıl olmuş. bu nedenle,istemediğinin vurulması meydana gelmiş. hayır .bu olayı şu bizim ergenekon davasına uyarlamak istiyorum ama olmuyor yahu..demek ki suçsuzuz derlerse diye aklıma geldi de. yani, biz hiç falancaları vururmuyuz. bak vurmamışız.o zaman suçumuz yok.. haa o vurulanlar kaza oldu, dikkatsizlik. asıl hedef sağ salim.. bu nedenle tahliyemize.... neyse ölenlere allah rahmet eylesin.allah bütün müminlere rahmet eder ve imanlaryıla bu ölüm onları şehit yapar..
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    silahlar artik uydudan kontrol edilmeli. takip sinyal sistemi olusturulmali. bunun icin kanun cercevesinde düzenleme yapilmali. yoksa ülkemiz resmen kowboylarin, mafyalarin ve magandalarin cirit attigi ülkesi haline gelecek. silah sahibleri mutlaka kontrol edilmeli.
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    yazikk ülkemin maganda mafya tipi. gereksiz varliklari !!! az önce yazmistin. burdada yaziyorum. süpheli ve tehlikeli insanlarin kimliklerine RF cipi takilsin. ayrica kanun getirilsinki tüm silahlarin kalibin icine RF cipleri yerlestirilsin. onu cikaran ve manipüle eden kisi hapis cezasi alsin. artik zivanadan cikti bu mafya tipi vari mahluklar !!! --------------------------------------------
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran'dan son dakika Reisi açıklaması! Kızılay Başkanı yeni gelişmeyi duyurdu
"Evden çalışarak para kazanmak ister misiniz?" diyerek bakın nasıl dolandırıyorlar