Akdoğan, Öcalan'daki değişimin şifrelerini verdi

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Öcalan'ın mesajlarındaki büyük değişimi değerlendiren Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarından Yalçın Akdoğan, son iki yılda yaşananları hatırlattı ve bu noktaya gelişin şifrelerini verdi.

GİRİŞ 21.03.2013 20:23 GÜNCELLEME 22.03.2013 13:26
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

CNNTürk'te Ankara Gündemi programına konuk olan AK Parti Milletvekili gazeteci Yalçın Akdoğan,  Diyarbakır'da verilen mesajların önemli olduğunu ancak uygulamayı görmek gerektiğini söyledi.  Akdoğan "Örgütün diğer bileşenleri veya tarafları bu sürece nasıl bir tavır takınacaklar, nasıl bir destek verecekler ona bakmak gerekir. Bu güzel sözler nasıl pratize edilecek buna ihtiyatlı iyimserlikle bakmak gerekir" dedi.

ÖCALAN DEĞİL TÜRKİYE BU NOKTAYA GELDİ

"Bunu Öcalan iyi bir noktaya geldi şeklinde değil, bu Türkiye'nin geldiği bir noktadır" diyen Akdoğan,  hükümetin ciddi riskler üstlenerek  geliştirdiği bir inisiyatifin sonucu bu noktaya gelindiğini belirterek  olayın bu noktaya gelme süreciyle ilgili şunları anlattı:

OSLO SÜRECİ NASIL AKAMETE UĞRATILDI

"AK Parti hükümeti olayı sadece Kürt meselesi olarak değil terör meselesi olarak gördü ve terörü yok etmek için geniş kapsamlı bir çalıma başlattı. Bunlardan biri de adı Oslo Süreci denilen görüşme yolu idi.  Oslo'da bir süreç yaşandı ve akamete uğratıldı. Biz sürecin özellikle örgüt tarafından sabote edildiğini gördük.  Silvan saldırısı ile Kandil açıkça terör eylemlerini başlatarak süreci sabote etti.  DTK, Silvan Saldırısının olduğu gün demokratik özerklik ilan etti.  BDP Habur'da sergilediği tavırlarla süreci sabote etti.  Öcalan bu görüşmeleri deşifre ederek ' ben muhatap alındım görüntüsü vermek için süreci sabote etti. Bütün bileşenleri o süreçte yanlış davrandılar ve süreci akamete uğrattılar"

KIRSALDA VE ŞEHİRLERDE KALMIŞMA HAZIRLIKLARI VARDI

Ondan sonra yeni bir durum ortaya çıktığını anlatan Akdoğan, terör örgütünün devrimci halk savaşı ile sonuca ulaşacağı öngörüsünde bulunduğunu,   Arap Baharı gibi diğer ülkelerde yaşananlar gibi kendilerinin de bunu yapabileceği düşüncesine kapıldıklarını belirterek, " Onların silahla bu işi başaracaklarını umdukları strateji boşa çıktı. KCK operasyonları şehir merkezlerindeki top yekün ayağa kalkışmaya yönelik hamlelerini boşa çıkardı.  Kırsalda güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları  alan hakimiyeti kurma stratejisini boşa çıkardı.  Örgütün silahla son bir hamle ile sonuca ulaşırız yaklaşımı çöpe gitti." Dedi.

ÖCALAN'IN SİLAH VARSA BEN VARIM ÖNGÖRÜSÜ ONU İMRALI'YA GÖMÜYORDU

Öcalan'ın daha önceden ne kadar çok silahla eylem yapılırsa 'beni o kadar çok muhatap alırlar' algısının boşa çıktığını Oslo sürecinde silahla dayatma algısı bulunduğunu anlatan Akdoğan, bu anlayışın bir noktadan sonra süreci sabote eden bir yaklaşıma dönüştüğünü söyledi.

Oslo sürecinden sonra devletin bütün kapıları kapattığını anlatan Akdoğan, devletin tam saha pres uyguladığını, kırsal alan ve şehir yapılanmasını tamamen yok edecek adımlar atıldığını Öcalan'ın da artık eylem yapıldıkça kendisinin devre dışı kaldığını görme noktasına geldiğini gördüğünü, Oslo süreci ile Kandil'in Öcalan'ı İmralı'ya gömmekten yana tavır koyduğunu, Öcalan'ın bugünkü eylemsizlik çağrısının da Oslo'daki yanlışı görmüş olmasının sonucu olduğunu anlattı.

Akdoğan, hükümetin sorunu çözmek için tamamen yerli bir proje olarak ortaya koyduğu ve Erdoğan'ın deyimi ile 'Baldıran Zehiri içmek' olarak da adlandırılan yeni süreçle ilgili de şunları anlattı.:

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 20
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE , İÇİNE HAPSOLMUŞ BİR KÜRT COĞRAFYASI DA ,BÖLÜNMEYİ BİTİRMİŞTİR.... deniz kıyısı olmayan , sözde bir devlet ve doğuda gaziantep , şanlıurfa, adıyaman , elazığ bitlis illrinin bile reddettiği , mardin , siirt ilerinin de bölünme psikolojisine şiddetle karşı çıktığı bölünme ruhuna karşı dimdik ayakta duran bu illerimiz bu sınavı başarı ile vermişlerdir...
    Cevapla
  • ilker bağcı 11 yıl önce Şikayet Et
    Biraz Daha sabır.. Az kaldı... Bu ülkede 30 yıldır savaş vardı bu ülke bölünmedi de şimdi barış olunca mı ülke bölünecek? Güldürmeyin ya.. Bu kadar saçma bir şey olur mu ? Elbette barış yaparken Türk bayraklarını açmadılar falan baldıran zehrini içiyoruz evet zor oluyor... zaten kimse kolay olacak demedi ama bu kadar savaşın ardından hemen de o kadar dostane bir tavır beklenmezdi zaten.. kendilerini galip gibi görmeye ihtiyaçları var sadece o kadar.. çünkü böyle görmezlerse eğer o kadar ölen insanlar ve verilen zayiatlar hep boş gibi gözükür.. Zaten ne olursa olsun dahilde savaşmak olmaz savaş hariçten gelenlere karşı olur.. dahilde savaş ilimle, fenle ve diyanetle olur.. (Bediüzzaman) o yüzden diyorum ki.. savaşın kazananı olmaz ama barışın kaybedeni yoktur (M.ali birand).. Vesselam Biraz daha sabır ve sonunda kazanan hepimiz olacağız inşaallah..
    Cevapla
  • Abdullah Öz 11 yıl önce Şikayet Et
    Yalçın Akdoğan, Hakikatin Gerçeğini söylüyor... Dün gece cnn türk de dikkatlice izledim kendisini...olmuş olanları,ak patinin 10 yıldır ,bu noktaya ilmem ilmek dokuyarak nasıl geldiğini,oslo sürecini sabote edip bir kürt baharı kalkışması politikası izleyen pkk ya 2012 de büyük balyoz indiğini ve kalkışmanı denemesinin fiyasko ile neticelendiğini söylüyordu...pkk boyun eğmişti hükümetimize...3 sene önce posta koyanlar,bugün boşuna barış demiyordu..mecbur kaldılar...zira ,diğer seçenekler onlar için çok daha beter olurdu..
    Cevapla
  • adam turk 11 yıl önce Şikayet Et
    MIKNATIS ETKİSİ. 10 tane kürt aileyi götürün abd nin bir eyaletine 10 tane türk aileyide başka bir eyaletine götürün bir yerde karşılaşsalar kan çekecek ve ilk fırsatta kaynaşım dostluk kuracaklardır, yani zaman zaman çoğu insanın kürtmü türkmü olduğu karıştıtılır, tip giyi, davranış hep birbirine benzer, bir mıknatısı toz etseniz her zerrenin arasına dubar örseniz yine ilk fırsatta birleip bütün olacaktır, suni ayrımlar bu yüzden başarılı olmuyor, olamazda çünkü eşyanın tabiatına ters, mesela türkiyeye bir alman gelse yaşamaya başlasa başka bir yerdede fransız olduğunu duysa onunla diyaloğ kurma yollarını arıyor, çünkü kendine daha yakın buluyor, bu baharımızı ayaz çarpmamalı...
    Cevapla
  • hakan garzan 11 yıl önce Şikayet Et
    gercek bu. yeni sınırlar ihdas etmekten öte islam alemindeki sınırları kaldıralım.tek bir islam bayrağı altında birleşelim.bu sınırlarda arabistan da,türkistanda,kürdistanda,afkanistanda,pakistanda vs çoğrafik olarak bulunsu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil İsrail askerleri, bir camiyi havaya uçurdu: Alçaklar o anları keyifle paylaştı
Kamuda tasarruf paketine ilk yorumlar! 'Bu sefer başka'