Türkiye'nin desteğiyle umuda uçtu

Hastalığı nedeniyle bağırsağı alınan ve tedavisi için Türkiye çapında kampanya başlatılan Refiye Yılmaz, bugün saat 16.25'de Amerika'ya uçtu.

GİRİŞ 14.04.2013 13:10 GÜNCELLEME 14.04.2013 17:44

TEKİRDAĞ'da bir markette kasiyerlik yapan ve milyonda bir görülen Gardner Sendromu (İnce bağırsak kanseri) hastalığına yakalanan 24 yaşındaki Refiye Yılmaz, tedavisi için yakınları tarafından ABD'ye uğurlandı.

Geçen 6 Nisan günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ziyareti sırasında Amerika'da tedavi müjdesini verdiği Refiye Yılmaz, bugün Amerika'daki Miami Jackson Memorial Hastanesine gitmek üzere Tekirdağ'daki evinde çantasını hazırladı. Ardından da kendisini uğurlamaya gelen yakınları ve akrabaları ile gözyaları içinde vedalaşti.

Amerika'da tedavi göreceği için çok mutlu olduğunu belirten Refiye Yılmaz duygularını şöyle dile getirdi:

"İNŞALLAH SAĞLIĞIMA KAVUŞACAĞIM"

"Uzun bir tedavi süreci beni bekliyor. Türk halkı ve Sağlık Bakanlığı ve basın sayesinde imkansız gibi görünen bir ilki başardım. Sayın Valim Ali Yerlikaya adeta babam gibi benim için çırpındı. Kendisine sonsuz teşekkürler ediyorum. İnşallah sağlığıma tekrar kavuşacağım. Buradaki herkesi çok özleyeceğim. Sağlıklı bir insan olarak ülkeme geri dönmeyi umuyorum."

Ardından Refiye Yılmaz, babası Mustafa, annesi Esma Yılmaz ve yakınları ile birlikte özel bir otomobille İstanbul'a gitti. Refiye Yılmaz ve ailesi, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 16.25'de Amerika'ya uçtu.

BAKANLIK TÜM MASRAFLARI KARŞILADI

Emekli baba Mustafa ve ev hanımı anne Esma Yılmaz'ın iki kızından biri olan ve bir markette kasiyer olarak çalışan Refiye Yılmaz'ın hatalığı medyada yer alınca, çeşitli yardım kampanyaları başlatılmış, konuya el atan Sağlık Bakanlığı ise bütün tedavi masraflarını karşılayarak Refiye Yılmaz'ı Amerika'ya göndermeyi taahhüt etmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa devi Filistin bayrağıyla şampiyonluk kutladı
1 milyon TL altında 8 araç modeli kaldı!  İşte araçların listesi...