AB'den Gezi Parkı olayları için 'endişeli' açıklama

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Taksim Gezi Parkı'nda polis ve göstericiler arasındaki olaylardan endişe duyduğunu bildirdi.

AB'den Gezi Parkı olayları için 'endişeli' açıklama
AB'den Gezi Parkı olayları için 'endişeli' açıklama
GİRİŞ 31.05.2013 23:48 GÜNCELLEME 01.06.2013 01:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, "Aşırı ve orantısız güç kullanılmasını kınıyouz. İfade özgürlüğü, toplantı ve gösteri özgürlüğü dahil temel hakların güvence altına alınmasının önemini hatırlatıyoruz. (Temel haklarda) herhangi bir kısıtlama Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde ve AİHM kararlarında tanımlandığı limitlerde olmalıdır" denildi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten de Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların endişe verici olduğunu belirtti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • doğulu 10 yıl önce Şikayet Et
    hiç endişe duymayın. polis ve asker şehit olurken hiç endişe duymadınız türkiye cumhuriyeti çok güçlüdür 3-5 kendini bilmez anca polise ve iş yerlerine saldırır bunun da hesabını sorar polisimiz
    Cevapla
  • ishak çetin 10 yıl önce Şikayet Et
    chp li değilmi normaldir. bu chp zihniyetinden bu ülkeye zarardan başka ne geldiki şimdiye kadar bu saatten sonra gelsin adamların işleri güçleri ülkeyi karıştırmak yazıklar olsun başkada bişey demiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı