Camide bira içildi mi? Peki bunlar ne?

Başbakan ,Gezi Parkında ki eylemcilerin sığındığı Valide Sultan Camii'ne ilişkin iddialarını yineleyince tartışmalar alevlendi.

Camide bira içildi mi? Peki bunlar ne?
Camide bira içildi mi? Peki bunlar ne?
GİRİŞ 10.06.2013 15:10 GÜNCELLEME 16.06.2017 01:52
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Caminin müezzini göstericilerin içki içerken görmediklerini dile getirdi. AK Partili eski vekil Süleyman Gündüz ise müezzinin söylediklerini köşesine taşımış, eski Bakan Ertuğrul Günay da Başbakan Erdoğan'a cevap verircesine Gündüz'ün yazısını Twitter'da paylaştı. Cihan Haber Ajansı'nın daha önce 3 Haziran 2013 tarihinde "Göstericiler camide bira ve sigara içmiş" başlığıyla servis ettiği görüntülerde ise caminin son cemaat yerinde ve caminin içinde ezik bira kutularının olduğu görülüyor. Yine aynı görüntülerde camide, sigara izmaritleri ve paketinin yer aldığı gözlerden kaçmıyor.

"CAMİNİN İÇİNDEKİ KAMERALAR KIRILDI"

Bu tartışmaların bitirilmesi için camideki güvenlik kameraları bize en güvenilir bilgileri verebilirdi ancak müezzinin "Caminin içindeki kameralar kırıldı" açıklaması bu ihtimali suya düşürdü.  

İŞTE TARTIŞMA YARATAN O GÖRÜNTÜLER: 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı konuşmada Gezi Parkı protestoları sırasında eylemcilerin Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Cami'ne bira şişeleriyle girdiğini ifade etti.

ERTUĞRUL GÜNAY'DAN ERDOĞAN'A CEVAP

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Başbakan Erdoğan'ın dünkü bu konuşması esnasında, "Süleyman Gündüz Dolmabahçe Camii yalanlarına cevap vermiş" başlığıyla Yenişafak gazetesi köşe yazarı AK Parti eski Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz'ün yazısını paylaştı.

MÜEZZİN: İÇKİ İÇENLERİ GÖRMEDİM

Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Yıldırım ise, "Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı" demişti. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

SÜLEYMAN GÜNDÜZ KÖŞESİNDE NELER YAZMIŞTI? 

Yeni Şafak yazarı AK Parti eski Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz de köşe yazısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Salı günü haberleri okuyunca camiye uğrayıp gerçeği öğrenmek istedim. Bunun üzerine Çarşamba günü Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camii'ne gittim. Camiye vardığımda dışarıda korumalar vardı. İçeriye girdim, Caminin içinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış yetkililerden bilgi alıyordu. Ben de yanlarına yaklaştım ve dinlemeye başladım. Cami müezzini Fuat Yıldırım olayları yeniden yaşar gibi anlattı. Ayrıca tümünün görsel kayıtlarını yapmış. Cumartesi ve Pazar akşamı Dolmabahçe'de biriken göstericilere polis müdahale edince bir grup camiye sığınmak zorunda kalmış. İlk gün yeterli bir zaman bulunduğu için ayakkabıları çıkartarak camiye girmişler. İkinci gün müdahalenin şiddet dozu arttığı için göstericiler can havliyle ayakkabılarını çıkartmadan cami kapısının anahtarını kırarak içeri girmişler. Müezzin Fuat Bey göstericileri sakinleştirmiş, yaralananlara camide tedavi imkânı tanımış. Ne alkol alan ve ne de içen bir kişi görmemiş. Polislerle konuşmuş ve ortalık sakinleşince göstericileri camiden sükûnetle çıkartmış. Son cemaat mahfilindeki pencerede ezik bir bira kutusu kalmış. Oraya nasıl bırakıldığını görmemiş. Olay özetle böyle gelişmiş."

İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ VALİDE SULTAN CAMİİ'NDE YAŞANANLARLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTI

İstanbul Müftülüğü, Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında eylemcilerin sığındığı Dolmabahçe Valide Sultan Camii'nde yaşananlarla ilgili inceleme başlattı. İnceleme doğrultusunda Cami Müezzini Fuat Yıldırım'ın bilgisine başvuran Beyoğlu Müftülüğü yetkilileri, caminin güvenlik kamera kayıtlarını da inceledi.

Dolmabahçe Valide Sultan Camii, polis müdahalesinden kaçan Taksim Gezi Parkı eylemcilerinin sığınması ile gündeme gelmiş, eylemcilerin camide içki içtiği iddia edilmişti. İddiaları soruşturan İstanbul Müftülüğü, Valide Sultan Camii'nde yaşananlarla ilgili inceleme başlattı. İnceleme kapsamında Beyoğlu İlçe Müftüsü Recai Albayrak da camiye gelerek müezzin Süleyman Gündüz'ün bilgisine başvurdu. Yaklaşık 3 saat süren görüşmede caminin güvenlik kamera kayıtlarının da incelendiği öğrenildi. Yaşananlar sonrası müezzin Fuat Yıldırım'ın yıllık izne çıktığı da ifade edildi.

Cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beyoğlu Müftüsü Recai Albayrak, "Şu anda bilgi veremem. Görevli bizim görevlimiz, kendisinden bilgi aldık" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 80
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    KUTSAL MEKANLARA SAYGI. Cami de bira içildi diye bas bas bağıranlar... İstanbul -Topkapı Sarayı Kutsal Emenatler bölümünde ,peygamberimizin sakalı,peygamberimizin dişi,ayak izi,kabenin örtüsü,islam şehidlerinin savaşta kopmuş elleri ve bir sürü kutsal emanet var,üstelik gün boyu kuran okunuyor--- ama buraya parayı bastıran ,şortlu,anadan üryan ,ağzı içki,esrar kokan turist cenabet cenabet girebiliyor. sayın başbakanımız niye bunu görmüyor. çünkü o turist Amerikalı,Avrupa lı,arkasında Amerika ve DÜNYA var.
    Cevapla
  • WiTaMiN 10 yıl önce Şikayet Et
    ..... müezzin efendi içki içen olsa onu uzaklaştırıcak adam camiiyi çöplüğe çevirmez bırak boş konuşuyorsun sende
    Cevapla
  • Aslının Nesli 10 yıl önce Şikayet Et
    Musallaya Uzanınca. Camiye kinini kusabilirsin ama bahçesindeki musalla taşına yatınca artık yapabileceğin birşey yoktur! Geçmiş ola...
    Cevapla
  • YILMAZ BABUTCU 10 yıl önce Şikayet Et
    ..cami. ..eğer bunlar doğru ise bunları yapanlar gerçekten insan değiller,eğer bu saldırı batıda bir katolik klisesine yapılsa yeryerinden oynardı
    Cevapla
  • ARSLAN ŞEN 10 yıl önce Şikayet Et
    derhal. evet derhal bu caminin imam ve müezini görevdan alınsın çünkü bir din adamı yalan konuşmaz .biz bunların arkasında nasıl namaz kılacağız bilmiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!