Müftülükten o camiyle ilgili flaş karar

İstanbul Müftülüğü, Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında eylemcilerin içerisinde içki içtiği öne sürülen Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camii'nde yaşananlarla ilgili inceleme başlattı.

Müftülükten o camiyle ilgili flaş karar
Müftülükten o camiyle ilgili flaş karar
GİRİŞ 10.06.2013 20:10 GÜNCELLEME 10.06.2013 20:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dolmabahçe Valide Sultan Camii, polis müdahalesinden kaçan Gezi Parkı eylemcilerinin içinde içki içmesi ile gündeme gelmişti. İstanbul Müftülüğü elde edilen görüntüler üzerine, Valide Sultan Camii'nde yaşananlarla ilgili inceleme başlattı. İnceleme kapsamında Beyoğlu İlçe Müftüsü Recai Albayrak da camiye gelerek Müezzin Fuat Yıldırım'ın bilgisine başvurdu.

Görüşmede caminin güvenlik kamera kayıtlarının da incelendiği öğrenildi.
Öte yandan, Reyhanlı saldırısı sonrası hükümeti protesto edenler geçtiğimiz 14 Mayıs 2013 tarihinde Dolmabahçe'de eylem yapmış, polis göstericilere biber gazı ile müdahale etmişti. Biber gazından kaçan göstericiler yine Bezmialem Valide Sultan Camisi'ne sığınmıştı. Bu esnada röportaj yapılan Müezzin Yıldırım ise olayların nasıl meydana geldiğini anlatmıştı.

Ayrıca, Taksim Gezi Parkı olayları sırasında da göstericilerin Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ni adeta üs olarak kullandığı ortaya çıkmıştı. Göstericilerin yaralanan arkadaşlarını camide tedavi ettiği ve camiyi ameliyathaneye çevirdiği anlaşılmıştı. Çöplüğe dönen camide çok sayıda sağlık malzemesinin yanı sıra bira şişesi ve sigara paketi de yer almıştı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • TURAN ARSLANCAN 10 yıl önce Şikayet Et
    bu olay derinlemesine araştırılıp gerçekler bir bir ortaya konmalı ve suçlular cezalandırılmalı. bu olay derinlemesine araştırılıp gerçekler bir bir ortaya konmalı ve suçlular cezalandırılmalı. camiyi kirli emellerine alet etmemeliler. Camide ancak ve ancak Müslümanların tasarruf hakkı vardır.
    Cevapla
  • İRFAN SADIKOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    adamınoğlu. yaramazlık yapan çocuk babasından kaçarken kurtulmak için camiye girivermiş oğlum bak demiş bu yaşa kadar camiye girmedim beni bu yaştan sonra camiye sokma. şimdi bunlarda bu yaştan sonra yinede girmiş oldular
    Cevapla
  • İRFAN SADIKOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    bunlar . bunları camiye sokmak çok zordur ama herhalde kendi şeytanlarına uydularki ayakkabıları ve içki,sigara ile girdiler.yinede şeytenlarına teşekkür edebilirler
    Cevapla
  • Halit Harun Gemalmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    O kadar. devlet başkanı geldi ayakkabılarını çıkardı girdi camilere.. Sizin Allah'a saygınız yok ki Millete saygınız sevginiz olsun. Allah islah etsin. Bu olay da fazla uzatılmamalı..
    Cevapla
  • buzlucalı 10 yıl önce Şikayet Et
    terbiyesiz din düşmanları. görüntüler iyice incelendiğinde görülecektir ki bazı kendini bilmezler özellikle mihrabın içinde oturmuşlardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin CDS puanı açıklandı! 2020'den bu yana en düşük seviyeyede!
İngiliz ekonomisten TCMB yorumu: Tren şimdi diğer yöne gidiyor