Polis ekipleri Taksim Meydanı'na girdi

Gümüşsuyu Caddesi'nde toplanan çok sayıda çevik kuvvet ekibi, saat 07:30'da Taksim Meydanı'na girdi. Eylemciler taş, havai fişek ve şişeler atarak polis ekiplerini püskürtmeye çalıştı. Kısa süreli çatışmanın ardından polis güçleri Taksim Meydanı'na girdi.

Polis ekipleri Taksim Meydanı'na girdi
Polis ekipleri Taksim Meydanı'na girdi
GİRİŞ 11.06.2013 07:02 GÜNCELLEME 11.06.2013 17:30
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İstanbul'da polis ekipleri, Gezi Parkı direnişi sebebiyle eylemcilerin buluştuğu Taksim Meydanı'na çıkan yollarda güvenlik önlemlerini artırıyor. Burada megafonlarla duyuru yapan polis yetkilileri, Gezi Parkı'na herhangi bir müdahale olmayacağını, anıt ve çevresindeki pankartların temizleneceğini açıkladı. Şu anda herhangi bir gözaltı yok...

GEZİ PARKI'NDA DURUM SAKİN!

Bazı eylemciler, polisin müdahale etmesi anında ne yapacaklarına, nasıl davranacaklarına karar vermek üzere Gezi Parkı'nda toplandı. Park içindeki durum sosyal medyadan paylaşıldı. Meydandaki yüksek tansiyonun aksine parkın içinde tedirgin de olsa bekleyiş söz konusu. Gezi Parkı'nın içindeki protestocular sadece meydanda sıkılan biber gazından etkilendikleri için şikayetçi oldu.

İlerleyen dakikalar da ise eylemciler parka olası bir müdaheleye karşı meydanda insan zinciri oluşturdu.

EYLEMCİLER TOMA'YI YAKIYORDU

Göstericilerin attığı molotofkokteyli, TOMA'yı alev topuna döndürdü. Diğer iki TOMA'nın müdahalesiyle yangın daha fazla büyümeden söndürüldü.

BARİKATLAR KALDIRILIYOR

İş makineleri İnönü Stadı'ndan başlayarak kurulan barikatları teker teker yıkıyor. Kepçeler şu anda Alman Konsolosluğu'nun önündeler. Bu arada  sokaklardaki barikatlar da yıkılıyor. 

POLİSLER YANMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Göstericiler tarafından polise taş, molotof bombası ve sapanlarla saldırılmasının ardından polis tazyikli su ve gaz ile müdahale etti. Atılan taşlardan biri, bir çevik kuvvet polisinin koluna isabet etti. Atılan bir molotof bombası ise polislerin arasına düştü. Polisler yanmaktan son anda kurtuldu. Taksim'deki gerginlik sürüyor.

VALİ MUTLU'DAN GENÇLERE TEŞEKKÜR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, twitterdan yeni bir twit attı: "Bazı eylemciler bulundukları bölgede gaz ve duman yayarak yoğun müdahalede bulunulduğu izlenimi veriyor. Bazı eylemciler sis ve duman çıkartan materyaller kullandı.Taksim'de küçük çaplı bazı çatışmalar yaşandı, meraklanmayın. Gezi Parkı'nda bekleyen gençlere teşekkür ediyorum. Sizi olaylara sokmak için gayret eden gruplara karşı dikkatli duruşunuz için teşekkür ediyorum."

VALİ MUTLU'DAN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı'ndakilere müdahale edilmeyeceğini, gayelerinin Atatürk Kültür Merkezi ve Taksim Meydanı'ndaki Atatürk heykeli üzerindeki pankartları indirmektir, açıklamasında bulundu. İşte Vali Mutlu'nun Twitter hesabından yaptığı açıklama:  

"GEZİ PARKI ve TAKSİM'e KESİNLİKLE DOKUNULMAYACAK,SİZLERE ASLA DOKUNULMAYACAKTIR.Bu sabah ve bundan sonra polis kardeşlerinize emanetsiniz. Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan,sükunetle bulunduğunuz yerde beklemenizi,olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim. Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleştirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun,GEZİ'de bekleyin. Açıklamalarım doğrultusunda çalışma yürütülmektedir Gezi Parkında bekleyen gençlere teşekkür ederim. Küçük bazı çatışmalar oldu meraklanmayın"

POLİSE SALDIRILAR ARTIYOR

Tarlabaşı'ndaki polise yönelik saldırı sürüyor. Buradaki çatışma yaklaşık bir saattir sürüyor. Polise yönelik saldırı artmaya başladı. Talimhane tarafında gaz maskeli gruplar artmaya başladı. Polis, Gezi Parkı'na müdahale yok anonslarını sık sık yapıyor. 

 

POLİSE MOLOTOF SALDIRISI

Polise yönelik taşlı saldırı bu kez Elmadağ tarafında yapıldı. Meydanda ise TOMA etrafında hızla büyüyen bir kalabalık var. Şu an saldırı yok. TOMA'ya molotof kokteyli atılması ile birlikte ortalık bir anda karıştı. Polise ve polis araçlarına yönelik, yoğun bir molotof kokteyli saldırısı sürüyor. Göstericiler, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atarak molotof kokteyli fırlatıyor. Eylemciler, yer yer gaz maskelerini takıp bir direniş başlattıkları ve polise molotof kokteyli saldırılarını sürdürüyor. Eylemler direnişe dönüştürülmeye çalışılıyor. Meydana ambulanslar girmeye başladı. Polise yönelik gaz bombaları atılıyor.

 

TAKSİM'DE PANKART TEMİZLİĞİ

Gazetecilere bilgi veren polis yetkilileri, Gümüşsuyu ve Harbiye tarafından Taksim'e gireceklerini, Gezi Parkı'na ise herhangi bir müdahale olmayacağını belirtmişlerdi. Polis barikatları aştı ve meydana giriş yaptı. Polis, AKM ve Taksim Meydanı'ndaki Atatürk heykeli üzerindeki pankartları indiriyor!

TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK POSTERİNE DOKUNULMADI

Polis, buralardaki Türk Bayrağı ve Atatürk posterlerine dokunmadı. İki yere de Türk bayrakları ve Atatürk posteri asıldı.

POLİS ÖZÜR DİLEDİ

Polisin bu mudahalesi esnasında kullanılan biber gazı dolayısıyla, polis Gezi Parkı'nda bulunan eylemcilerden özür diledi. 

TARLABAŞI'NDA MÜDAHALE

Polis ile eylemciler arasında Tarlabaşı'nda bir gerinlik yaşandı. Eylemciler polise taş atarken, polis de eylemcilere biber gazı ile müdahalede bulundu. Polis hoparloründen yapılan duyuruda Tarlabaşı'ndaki müdahalenin durdurulmasını istedi.

 

SAĞDUYULU EYLEMCİLERDEN ÇAĞRI

Eylemciler de yüzlerinde gaz maskeleri ya da bezlerle alanda zaman zaman molotof kokteyli atıyor. Bu nedenle alandan yer yer dumanlar yükseldi. Bir süre sonra Gezi Parkı içerisinde yer alan eylemciler, Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun açıklamasına güvendiklerini ve diğer eylemcilerin provokasyonuna gelinmemesi konusunda uyarıda bulundu. 

PROVOKATÖRLER YİNE İŞ BAŞINDA

Gezi Parkında bulunanların büyük çoğunluğu, sükunetini koruyarak bekleyişini sürdürüyor. Polise yönelik saldırılar artmaya başladı. TOMA'ların yakınına kadar sokulmaya çalışan eylemciler, taşlı ve molotof kokteylli saldırılar yapıyor.

EYLEMCİ TOMA'NIN ALTINA YATTI

Kalabalık bir polis ekibi, AKM önünde bekleyişini sürdürüyor. Parktakilerle polis arasında bir diyalog var. Gezi Parkı eylemcileri, polisten parka girmemesini istiyor. İki gösterici, TOMA'nın altına yatarak aracın hareket etmesine engel oluyor. Hem gösterici, hem de polis ikna etmeye çalışıyor. Alanda genel bir sükunet hakim. Bir grup, Talimhane-Tarlabaşı girişinde eylemciler yoğun bir yığılma halinde. Taşlı, sapanlı ve molotof kokteyli saldırı başlattılar.

POLİSE 'TAŞ ATMAYIN' UYARISI

Gezi Parkı içerisinde yer alan eylemciler, polise taş ve molotof kokteyli atan provokatörlere uyarılarda bulundu. Tansiyon düşürülmesi için bazı telkinde bulunan eylemcilere, provokatörlerin tepki gösterdiğii görüldü. 

"BİZE TAŞ ATMAYIN BİZ DE GAZ ATMAYALIM"

Polis, eylemcilere, "Taş atmayı bırakın. Biz de gaz atmayı bırakalım" diye anonslar yapıyor. Tarlabaşı tarafında küçük bir grup polisle çatışma yapıyor. Polis de anons yaptı: Taş atan eylemcileri geri çekin!

ÇÖP ARABALARI DA MEYDANDA

Beyoğlu Belediyesi'ne ait çöp arabaları da Taksim Meydanı'nda... Polisler, meydanda temizledikleri pankartları çöp arabalarına atıldı. 

GÜVENLİK ÖNLEMİ ARTIRILDI

Gümüşsuyu Caddesi başında bulunan Süzer Plaza'nın önünde çevik kuvvet polisleri yığıldı. Yaklaşık 20 çevik kuvvet otobüsü ve İETT otobüsleriyle getirilen polislerin ellerinde kaskları ve kalkanlarıyla bekledikleri görülürken, geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 47
  • oğuzhan 10 yıl önce Şikayet Et
    POLİS GERÇEKTEN MÜDAHALE ETSE... . polis gerçekten müdahale etse amerikadaki gibi orada bi tane eylemci kalmaz ama nerdee ben bu ülkenin vatandaşı olarak polisin sert müdahale etmesini istiyorum eminim çoğunluk öyle istiyordur
    Cevapla
  • m.ömeroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    KanalD vb. kınıyorum. sabah 7.40 civarı mutfaktan bir tv. sesi sunucu öyle anlatıyor ki zannettim ki, istanbulda savaş çıktı. meğerse polis taksim Atatürk heykeli üstündeki ve AKM'deki bir takım terör örgütü bez parçalarını temizleyip bayrağımızı asmak için harekete geçmiş. sunucu polisin kaldırdığı şeylerin ne olduğunu net vermeden polisin hareketi hakkında şüphe oluşturmaya yönelik bir yayın yapıyordu. KanalD2yi raryıp protestomu bildirdim. O orak-çekiçli vb. paçavraların ve bazı teröristlerin resimlerinin orada günlerdir kalması bile ayıptır. Kominizm kokan bu hareketin içinde militan CHP ve onun başındaki bay KK bulunabilir, normaldir. Ama militan olmayan, kalbinde zerre imanı olan o paçavranın altında etrafında durabilir mi?
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    ......... oyle olaylar olacagini bilsem gonderirdim 3-5 kisiyi benzinle o park denen yeri yaktirirdim anasini satim... kimsede boyle gurultu cikarmazdi.
    Cevapla
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    idam halk oylamasına sunulsun. idam halk oylamasına sunulsun
    Cevapla
  • VELİ ABİ 10 yıl önce Şikayet Et
    AH UHUD AH HUNEYN BİZ AKILLANMADIK. Bizim başımız belası DÜNYA SEFAHAT ve KONFORUNA MÜPTELALIKTIR... Yoksa bize başkası güç yetiremez Allahın izniyle... Biraz işleri SAĞLADIK MI yan gel osman... İii de Allahınrasulü böyle mi yaptı? İnsanların HİDAYETİ için irtihalinin arefesinde dahi SEFER EMRİ vermedi mi? Bir kişiye daha hidayet nuru erişse diye yola çıkan KERVANIN yolcuları EMEKLİ Mİ OLDU ?!?!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!