Valide Sultan Camii'nden yeni görüntüler

Gezi olayları sırasında göstericilerin kapısını kırarak girdiği Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nden yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Görüntülerde haçlı önlüklü doktorlar ve caminin cam paravanlarının kırılması var.

Valide Sultan Camii'nden yeni görüntüler
Valide Sultan Camii'nden yeni görüntüler
GİRİŞ 28.06.2013 12:23 GÜNCELLEME 28.06.2013 22:40
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Yeri görüntülerde caminin halılarının üzerinde ayakkabılarla gezinen eylemcilerin, cami adabına uymayan davranışlarda bulunduğu görülüyor.

Görüntülerde, sırtında haç işareti olan sağlık personeli olduğu tahmin edilen beyaz önlüklü bir kişi dikkat çekiyor. Sözkonusu kişinin camiye doluşan gençlere müdahalede bulunması ve onları yönlendirmesi dikkat çekiyor.

Sarhoş olduğu tahmin edilen ve bir kaç kişinin güçlükle zaptetmeye çalıştığı bir genç caminin içinde olay çıkarıyor. Öfkeli genç, caminin son cemaat yerinde kadınlar için ayrılan bölümün kapılarını yumruklayarak kırıyor. Kırılan kapının camları etrafa saçılıyor. Br süre sonra başka bir kişi kırılan kapıyı kaldırmaya çalışırken görülüyor.

Diğer bir görüntüde ise bir gencin caminin içerisinde kız arkadaşının öperek teselli etmeye çalıştığı görülüyor. Şaşkınlık içindeki genç sırtını duvara yaslayarak oturan kız arkadaşını dudağından öperek sakinleştirmeye çalışıyor.

'Camide içki içildi mi, içilmedi mi' tartışmaları sürerken daha önce yayınlanan görüntülerde de caminin içinde ezilmiş bira kutularının olduğu görüntülere yansımıştı. Eylemcilerin camiye ayakkabılarını çıkarmadan girmeleri de yoğun olarak eleştirilen bir diğer konuydu.

Bir kesim ise eylemcilerin camiye polis şiddetinden kaçarak sığındığını ve olaylar sırasında yaralananların tedavisinin burada yapıldığını savunuyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 157
  • ada baykan 10 yıl önce Şikayet Et
    SEMRA KARAYEL'E. Hanımefendi, ben 10 yıl önce evde bebeklerimle oynuyordum; çünkü 10 yaşındaydım. Nasıl ki şu an Lice'deki kardeşlerimiz için yine sokaktayız, size bir haksızlık yapıldığında da tekrar sokağa dökülürüz. Ayrıca başörtünüz sanırım inancınızın göstergesi değil, benim bildiğim Müslümanlık "bana yapıldı zamanında şimdi de sana yapılsın banane" demek değildir. Kin tutmanın bizim inancımızda bir yeri yoktur. Size akıl, fikir ve bir tutam da vicdan diliyorum.
    Cevapla
  • semra karayel 10 yıl önce Şikayet Et
    EDA BAYKAN BU YAZIM SANA. bundan 10 yıl önce biz beyazıt meydanında baş örtülü kardeşlerimiz okuldan atılmasın diye bağrırken imamhatipler kapanmasın dini inançlarımızla oynamayın diye feryat ederken siz yoktunuz ama etme bulma dünyası işte eden buluyo o zamanlar ben ayaklar altında polis tarafından sürünürken sen tv karşısında keyifle çayını yudumluyordun şimdi sıra bende sen orda sürünürken ben keyifle çayımı yudumluyorum şimdi umarım empati yapmayı öğrenmişinizdir canınızmı yandı ah canlarım benim oh olsun
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    mustafa kemal dediğimiz kardeş? bunlardan değil?..ama olaylara oda ada baykan gibi farklı pencereden bakıyor?...... ....ama dediğim gibi gezi parkı olayı ve akabinde licede basit bir karakol baskını gibi gösterilen olaylar aslında Türkiye üzerine oynanan büyük bir oyunun bir parçası?..bu oyun içerde ergenekon sol partiler gruplar ve dışarda yahudi faiz lobisi otbor destekli planlı bir oyundur.gezi parkında deşifre oldular? bu işin içinde sanatcılarda var siyasilerde var, para babaları zenginlerde var ama dediğim gibi deşifre oldular? bizim içerdeki sol örgütler gruplar ve ulusalcılar sazan gibi facebook ve twit lerde teknolojiyi istedikleri gibi kullanarak eylem yapacaklar sandılar halbuki o internetde sazan gibi avlandılar ayna gibi izlendiler ve maskeler düştü? olayın içinde olsun olmasın çoğu korkudan hesaplarını silmeye başladı ama nafile sil,selerde zaten bilgiler kayıtlı ayrıca silinenlerde zaten iyi Bilgi işelemci tarafından geri getiriliyor? kısaca Türkiye üzerinde oynanan oyunun içinde olanlar tek tek hesap verecekler oyun bitti.
    Cevapla
  • ada baykan 10 yıl önce Şikayet Et
    bensiz ne kadar konuşmuşsunuz :). Yaralanan ölen insanları düşünün. Bir kişinin görüşü ne olursa olsun ölmeyi hak edip etmediğine sizin karar vermenin haddiniz olmadığını düşünün. Ve ölüyü kötü göstermeye çalışan haberleri siz de protesto edin. O polis arkası boşken neden kaçmadı da bir insan öldü diyin. O polis bir gün sizin de bir yakınınıza ekmek almaya giderken yanlışlıkla zarar verebilir. O zaman polistir hakkıdır demeyeceksiniz. Eğer insanların canları, bir camiden önemli değilse sizin gözünüzde, aynı dine ve Allah'a inanmadığımıza emin olacağım ve sadece sizlerin daha vicdanlı olması için dua edeceğim.
    Cevapla
  • ada baykan 10 yıl önce Şikayet Et
    bensiz ne kadar konuşmuşsunuz :). Son kez sizden bir şey rica ediyorum bir daha bu siteye gireceğimi bile düşünmüyorum, gerçekten kalpleri kararmış insanlar var aranızda ve kendini inanan olarak adlandırıyor. Polise yapılan her haksızlık ve her şiddete biz de karşıyız. Ama biz, bize yapılan şiddete de karşıyız. O insanların neden oraya sığınmak zorunda kaldıklarını düşünün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları artıyor: Kanun teklifi kabul edildi
Likud Milletvekili Tali Gottlieb'dan ABD'ye: Gazze'yi hassas olmayan füzelerle vuracağız