Hangi milletvekili ne kadar ceza aldı?

66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nda sanıklara ceza yağdı. Ceza alanlar arasında milletvekilleri de var. İşte ceza alan o vekiller.

Hangi milletvekili ne kadar ceza aldı?
Hangi milletvekili ne kadar ceza aldı?
GİRİŞ 05.08.2013 14:31 GÜNCELLEME 05.08.2013 18:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ergenekon Davası'nda CHP milletvekillerinden Sinan Aygün, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'a hapis cezası veildi. 

İşte vekillere verilen cezalar:

Sinan Aygün: 13 yıl, 6 ay
Mustafa Balbay: 34 yıl8 ay hapis cezası
Mehmet Haberal: 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mehmet Haberal tahliye edildi. 

BALBAY'A 34 YIL 8 AY

Mahkemeden gelen bilgilere göre, gazeteci yazar Mustafa Balbay'a 34 yıl 8 ay ağırlaştırılmış hapis cezası verildi. Bu kararı duyan eşi Gülşah Balbay gözyaşları içinde mahkeme salonunu terk etti.

KARARDAN ÖNCE; "SICAK BİR SONBAHAR GELİYOR" DEMİŞTİ

Karar öncesi salona gelen CHP Milletvekili Mustafa Balbay ise katılımcılara dönerek, "Biz kendimizi halkın adaletine teslim ediyoruz. Sıcak bir sonbahar geliyor, herkes hazırlansın. Bizi halktan koparmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar" demişti.

Balbay'ın sözlerinin ardından "Her yer Silivri, her yer taarruz" sloganları atılmış, duruşmaya katılan Balbay'ın eşi Gülşah Balbay ise, "Yanındayız Balbay. Karar ne çıkarsa çıksın yanındayız" diye bağırmıştı.

HABERAL MECLİS AÇILIR AÇILMAZ YEMİN EDECEK

Zeynep Gürcanlı'nın haberi

Ergenekon davasında Mahkeme'nin 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdığı CHP Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi eski rektörü Prof Dr Mehmet Haberal, TBMM açılır açılmaz Genel Kurul'da yemin ederek, milletvekilliği görevine başlayacak.

 

CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, şu anda TBMM'nin tatilde olması nedeniyle Haberal'ın yemin edemediğini, Meclis açılır açılmaz Genel Kurul'da yemin edeceğini söyledi. Hamzaçebi, "Haberal yemin eder etmez de, milletvekili görevlerini yapmaya başlayacak. Yani komisyonlara üye olabilecek, önerge verebilecek, Meclis'teki çeşitli görevler için aday olup, seçilebilecek. Kısacası milletvekili görevlerinin tümünü yapabilecek" dedi.

Haberal'ın ve haklarında terör örgütü üyeliğinden dava ya da hüküm olan diğer milletvekillerinin, Anayasa'nın 83. maddesi uyarınca, dokunulmazlıklarını kullanamayacaklarını söyleyen Hamzaçebi, ancak serbest olan, tutuksuz yargılanan vekillerin, görevlerini yapmaları önünde engel bulunmadığını söyledi.

 

CHP, MECLİS'İ TOPLANTIYA ÇAĞIRABİLİR

 

Haberal'ın, TBMM'nin açılacağı tarihten önce yemin etmesini sağlayabilecek bir yol daha var; o da 110 milletvekilinin TBMM'yi olağanüstü toplantıya davet etmesi. CHP'nin 134 vekili var; Yani CHP isterse, tek başına Meclis'in toplanmasını sağlayıp, Haberal'ın TBMM resmen açılmadan önce yemin etmesini de sağlayabilir.

 

AYGÜN'ÜN DURUMU NE OLACAK?

 

Halen aynı davadan tutuksuz yargılanan CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün'e de mahkeme bugün 13 yıl 6 ay ceza verdi. Mahkeme Aygün hakkında yakalama kararı da çıkarmadı. Bu nedenle, daha önce milletvekili yemini etmiş olan Aygün, vekillik görevlerini aldığı cezaya rağmen devam ettirecek. Aygün ve Haberal'in akıbetlerinde Yargıtay'da verilecek karar etkili olacak. Eğer yargıtay, alt mahkemenin her iki isme de verdiği hapis cezasını onarsa, ikisi de, milletvekili olup olmamalarına bakılmaksınız, cezaevine konulacaklar.

 

BALBAY DA YARGITAY'I BEKLEYECEK

 

CHP'nin Ergenekon'dan yargılanan bir başka ismi, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkında ise mahkeme tutukluluğunun devamı yönünde karar verdi.

 

Balbay da, Yargıtay kararını bekleyecek. Yargıtay'ın kararı onaması halinde karar Meclis'e bildirilecek. Ardından Genel Kurul'da kararın okunarak bilgiye sunulmasıyla milletvekillikleri düşecek. Milletvekilliğinin düşmesi, Anayasa'nın 84. maddesi ile düzenleniyor. Bu maddede, milletvekilliğinin, kesin hüküm giyme ve kısıtlanma halinde, kesin mahkeme kararının Genel Kurul'a bildirilmesiyle düşeceği hükme bağlanıyor.

KAYNAK: HABER7-HÜRRİYET
YORUMLAR 9
  • famistex 10 yıl önce Şikayet Et
    bunların sözde avukatları adamgibi savunma yapsaydı. belki bu kadar ceza alamaya bilirlerdi. ben hiç adam gibi savunma görmedim avukatlar her fırsatta kaos çıkarmaya çalıştılar hakimlere savcılara hakaret ettiler mahkemeye saygısızlık hakaret küfür halka saldırdılar dindarlara saldırdılar yani müvekkillerini savunmak yerine ortalığı karıştırdılar eminim sağa sola saldıracaklarına adam gibi savunma yapsalardı belki bu kadar ceza almazlardı onlar kendince savunma yapamayınca mahkemenin meşrudiyetini yoksayıp geçersiz kılmaya çalıştılar. onlar için tek çare buydu, ama unuttukları bişi var hükümet eski hükümet değil halk eski halk değil.
    Cevapla
  • orhan orhan 10 yıl önce Şikayet Et
    HİC BİR ŞEY CEZASIZ KALMAZ . bu kadar sucu işle sonra cezada bekleme varmı böle bısey bız bırısıne az tehdıtlı konussak polis hemen alıyor bizi kımsenın benden bizden üstünlüğü yok bunu şimdi görduk daha önce varmıydı yoktu bu ulkenın basbakanı bir şiir okudu dıye 4 ay hapıs yatarken ona kımse ses cıkarmadı kımse devletten mahkemelerden ustun degıl kım ne yabmmıssa cezasını cekıcek adamlar örgut kurmus her naneyı yemıs sımdıde hak yerını buldu
    Cevapla
  • cem kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    herkes için adalet.... bu işin ucu bayağı bi derinmiş anlaşılan.... esas ahiretteki adaleti düşünün. bu ülke birilerinin babasını çiftliği gibi sanki...her ülkede bazı aktörlere rol vermekle nereye kadar? şu anda hüküm giyenler birbiriyle alakasız kişiler gibi dursada, şirket bayaaa büyükmüş allah cc.bu ümmete yardım etsin...
    Cevapla
  • hüseyin şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    OLAY GERÇEKTEN BÜYÜKMÜŞ. Cehaletime sayın ama bu kadar ceza beklemiyordum. Dava sürecinde sanık ve yakınlarının tedirginliğini şimdi anlıyorum. Başımızda gerçekten büyük bela varmış. Allah makam mevki ve sorumluluk sahibi olanlar başta olmak üzere insanlarımızı şaşırtmasın. Allah sonumuzu hayırlı etsin.
    Cevapla
  • Cemil Beyazıt 10 yıl önce Şikayet Et
    Sıcak bir bahar değil. Sıcak bir azap geliyor zalimler için...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli'den 28 Şubat tahliyeleriyle ilgili açıklama! Çetin Doğan'a tepki!
İsrail'den Lübnan'da SİHA ile suikast: Komutan Şerahbil Ali es-Seyyid şehit oldu